Συναντήσεις και δεσμεύσεις του Υπουργείου στους Παθολόγους (Ε.Ε.Π.Ε) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συναντήσεις και δεσμεύσεις του Υπουργείου στους Παθολόγους (Ε.Ε.Π.Ε)


Στις 18 Μαρτίου 2016 και στα πλαίσια ενεργειών της Επαγγελματικής Ενώσεως Παθολόγων Ελλάδος (Ε.Ε.Π.Ε), για ενημέρωση , διεκδίκηση και αποκατάσταση αδικιών ως προς την ειδικότητα της Παθολογίας, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της υπο τον Πρόεδρο κο Τούλη Ε και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής  κο Πυρπασόπουλο Μ,  με  τον Πρόεδρο του Κ.Ε.Σ.Υ. κ. Μάρκου , τον Γ. Γραμματέα  του Π.Ι.Σ κ . Βαρνάβα , με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ . Μπερσίμη  και τον Γ. Γραμματέα του Ινστιτούτου Μελετών του Π.Ι.Σ.  κ Χαλαβατσιώτη.  Πρωταρχικό διαχρονικό θέμα ήταν βεβαίως  ο εκσυγχρονισμός  της Παθολογίας, της ειδικότητος-στυλοβάτου όλων των συστημάτων και φορέων Υγείας στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κ.Ε.Σ.Υ.  κατανοήθηκε  η αναγκαιότητα  των αλλαγών που εισηγούμαστε για την ειδικότητα της Παθολογίας, διατυπώθηκε δε η άποψη  πως  έχουν ωριμάσει οι συνθήκες  για διάλογο και είναι  η πλέον κατάλληλη στιγμή ενόψει των αλλαγών που προγραμματίζει το Υπουργείο Υγείας  για την πρωτοβάθμια υγεία .

Στην συνάντηση με τον ΠΙΣ και το ινστιτούτο μελετών του ΠΙΣ,  συζητήθηκε ο κομβικός ρόλος τους  στον διάλογο με την πολιτεία . Εκτιμήθηκε αμοιβαίως πως αυτό μπορεί να γίνει με το   Φόρουμ Παθολογίας που θα διοργανώσει το Ινστιτούτο μελετών του Π.Ι.Σ τον Σεπτέμβριο του 2016.  Σ’ αυτό θα κληθούν όλες οι επαγγελματικές  ενώσεις και επιστημονικές εταιρίες  που εκπροσωπούν τους Παθολόγους να διατυπώσουν τις απόψεις  και τους προβληματισμούς πάνω  στον τρόπο ασκήσεως της Παθολογίας στην Ελλάδα . Βάσει  αυτών, θα διατυπωθεί από κοινού και το πλαίσιο που θα κατατεθεί στο Κ.Ε.Σ.Υ.

Στην συνάντηση με τον Πρόεδρο  του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα των συμβάσεων  και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές . Για τις συμβάσεις ειπώθηκε πως είναι υπό εξεργασία το νέο σχέδιο συβάσεων, που προσανατολίζεται στην  καταγραφή  των  αναγκών  σε επισκέψεις ανά περιοχή και ειδικότητα και θα επιμεριστούν  αναλόγως στους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ ιατρούς.
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές  δεσμεύτηκε  ότι θα αποπληρωθούν εφόσον δοθεί η  προβλεπόμενη  από το μνημόνιο δόση.
Για τα αναπνευστικά πρωτόκολλα διατυπώθηκε  ότι την έναρξη χρόνιων αγωγών για ΧΑΠ θα την ξεκινούν πνευμονολόγοι, όπου αυτό είναι εφικτό .

Γενικώς, το κλίμα των συναντήσεων ήταν θετικό  και με καλή  διάθεση συνεργασίας .


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ε.Ε.Π.Ε

Ο πρόεδρος                                                                           Ο Γενικός Γραμματεύς


Ευάγγελος Τούλης                                                                         Σόλων Κωτούλας

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων