Στη Λέσβο ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με αφορμή την ιστορική κοινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στη Λέσβο ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με αφορμή την ιστορική κοινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

Στη Λέσβο ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με αφορμή την ιστορική κοινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου

«Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πρόσφυγες»
Την ανάγκη συγκρότησης ενός εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση και την αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης από τη Λέσβο όπου βρέθηκε, με αφορμή την ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου.
Τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκαν στη Λέσβο ο  Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Μακαριότατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο  Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Πατούλης εξήρε για άλλη μία φορά την «αξιέπαινη» προσπάθεια που καταβάλλει όλο το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ώστε να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές στο νησί και τον συνεχάρη για την ευαισθησία που επιδεικνύει απέναντι προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε τα εξής:
«Προϋπόθεση για τη συντεταγμένη και αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος είναι η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού από την κυβέρνηση. Παράλληλα η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να έρθει αντιμέτωπη με  την ιστορική της υποχρέωση, αναλαμβάνοντας επιτέλους τις ευθύνες της.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των προσφύγων. Ωστόσο οφείλουμε να «σκύψουμε» περισσότερο  πάνω από όλους τους Έλληνες που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση και την ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας.
Η Ελλάδα δεν έχει το παραμικρό περιθώριο να συνεχίσει να «βλέπει» τα παιδιά της να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη.
Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους  στην πατρίδα και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Παρόντες στη Λέσβο ήταν ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων