Και νέοι περιορισμοί στις Διαγνωστικές Εξετάσεις και Επισκέψεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Και νέοι περιορισμοί στις Διαγνωστικές Εξετάσεις και Επισκέψεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


«Εφαρμογή νέων Κανόνων Διαγνωστικών Εξετάσεων και Επισκέψεων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.»

«Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 22/4/2016 θα εφαρμοστούν στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης κανόνες Διαγνωστικών Εξετάσεων και Επισκέψεων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση με αριθ. πρωτ. Γ3γ/οικ.28501/18-04-2016 (ΦΕΚ 1115Β/19-04-2016) και σχετικής εντολής του Υπουργείου Υγείας (έγγραφο Υπ. Υγείας με αρ. πρωτ. 248/23-02-2016). Συγκεκριμένα θα εφαρμοστούν οι παρακάτω κανόνες:

ΙΔΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΙΑΤΡΟΥ

Ο ιατρός δεν μπορεί να χρεώσει επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ για έναν ασθενή που θα επισκεφθεί σε χρονικό διάστημα 30 ημερών περισσότερες από 2 φορές ιατρό της ίδιας ειδικότητας.

Αν ωστόσο ο ιατρός θελήσει να χρεώσει την επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ, η χρέωση αυτής της επίσκεψης θα επιτρέπεται μόνο ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.


ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΙΑΤΡΟΥ

Ο ιατρός δεν μπορεί να χρεώσει επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ για έναν ασθενή που θα επισκεφθεί στην ίδια ημέρα περισσότερους από 2 ιατρούς διαφορετικής ειδικότητας.
Αν ωστόσο ο ιατρός θελήσει να χρεώσει την επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ, η χρέωση αυτής της επίσκεψης θα επιτρέπεται μόνο ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων υψηλού κόστους (άνω των 90€) θα γίνεται αποκλειστικά ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Σε έναν ασθενή επιτρέπεται να συνταγογραφηθεί μια συγκεκριμένη εξέταση μία (1) φορά σε χρονικό διάστημα 20 ημερών. Η επανάληψη της ίδιας εξέτασης για περισσότερες της μίας (1) φορές μέσα στο διάστημα αυτό θα επιτρέπεται μόνο ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Εξαιρούνται οι κάτωθι εξετάσεις, οι οποίες μπορούν να επαναληφθούν μετά από χρονικό διάστημα 4 ημερών:
– Γενική Αίματος
– Χολερυθρίνη
-CPK,CPK – MB
-Ηλεκτρολύτες (Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο)
-Σάκχαρο
-Ουρία
-Κρεατινίνη
-Αμυλάση
-INR,PT,PTT
-B- Χοριακή γοναδοτροπίνη
-Γενική Ούρων
-CRP ποσοτικό
-Ακτινογραφίες ανά όργανο με πάθηση

Αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή των παραπάνω κανόνων θα αναρτηθούν στο portal της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης καθώς και στην αρχική σελίδα του χρήστη – ιατρού στην εφαρμογή.»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων