Διάθεση ιατροφαρμακευτικού υλικού από το ΕΚΠΑ για τους πρόσφυγες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Διάθεση ιατροφαρμακευτικού υλικού από το ΕΚΠΑ για τους πρόσφυγες

Συνεχίζεται η διάθεση του ιατροφαρμακευτικού υλικού της πρόσφατης δράσης του ΕΚΠΑ για την υποστήριξη των δομών υποδοχής/φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Μετά από σχετική συνεννόηση παραδόθηκε σήμερα ιατροφαρμακευτικό υλικό στην ΜΚΟ «Praxis» στην Πλατεία Βικτωρίας. Τις προηγούμενες ημέρες αντίστοιχη παράδοση πραγματοποιήθηκε στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» προκειμένου να προωθηθεί σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στο LM Village-Μυρσίνη στην Κυλλήνη.

Η καταγραφή του υλικού πραγματοποιήθηκε υπό την επιστημονική επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, γνωστής για την ευρύτερη κοινωνική δράση της, και μέλους του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες», κ. Υπατίας Δούση-Αναγνωστοπούλου, με την ουσιαστική συμβολή ομάδας 35 εθελοντών από το 2ο έτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Το ΕΚΠΑ συγκέντρωσε συνολικά 3.534 ιατροφαρμακευτικά είδη από περισσότερες από 500 διαφορετικές κατηγορίες προς διάθεση. Με τη βοήθεια της ομάδας GIVMED και φοιτητών εθελοντών του 2ου έτους της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκε σκανάρισμα και καταγραφή όλων των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Σύμφωνα με την καταγραφή, τα αμιγώς φαρμακευτικά είδη είναι περίπου 3.000 σκευάσματα, συνολικής αξίας γύρω στις 15.000 ευρώ, ένα πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα για εθελοντική δράση.

Η διάθεση των σκευασμάτων θα συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες, πάντα σε συνεννόηση με τους φορείς. Ήδη προγραμματίζονται παραδόσεις στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στους «Γιατρούς του Κόσμου» και στη δομή φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα, καθώς και νέες παραδόσεις στους φορείς που ήδη καλύφθηκαν σε πρώτη φάση.


Το ΕΚΠΑ ευχαριστεί για μια ακόμη φορά όλους τους πολίτες, καθώς και τους φορείς και τα Νομικά Πρόσωπα, που ανταποκρίθηκαν και ανταποκρίνονται στις δράσεις υποστήριξης των προσφύγων, που οργανώνει.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων