Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αθηνών- ΠΦΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αθηνών- ΠΦΥ

Ο πληθυσμός του κέντρου της Αθήνας μπορεί πλέον να εξυπηρετείται στην αναβαθμισμένη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αθηνών, η οποία μεταφέρθηκε από την Πλατεία Θεάτρου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις επί της οδού  Ακαδημίας 58 και λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο 07:00 – 20:00.
    Εξυπηρετούνται καθημερινά τακτικά περιστατικά από ιατρούς είκοσι διαφορετικών ειδικοτήτων, πραγματοποιούνται Μικροβιολογικές εξετάσεις και λειτουργεί Ιατρείο Υποδοχής για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.
    Συγκεκριμένα οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού, με κλήση των 5-ψηφίων, για τα παρακάτω πρωινά και απογευματινά ιατρεία: Αλλεργιολογικό, Γαστρεντερολογικό, Χειρουργικό, Γενικής Ιατρικής  Γυναικολογικό, Δερματολογικό, Ενδοκρινολογικό, Καρδιολογικό, Νευρολογικό, Οδοντιατρικό, Οδοντοπροσθετικό, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό, Παθολογικό, Παιδιατρικό,  Πνευμονολογικό, Ρευματολογικό, Ψυχιατρικό, Ωτορινολαρυγγολογικό.
    Η συγκεκριμένη μεταστέγαση θεωρείται πολλαπλά επωφελής, τόσο για τους εξυπηρετούμενους πολίτες όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς το μισθωμένο κτήριο επί της Πλατείας Θεάτρου επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με μηναίο μίσθωμα άνω των 20.000 ευρώ και ταυτόχρονα έγινε βέλτιστη αξιοποίηση του ιδιόκτητου ακινήτου επί της οδού Ακαδημίας 58, που προσφέρει καλύτερη προσβασιμότητα, είναι πιο λειτουργικό και διαθέτει σύγχρονες υποδομές.    
Με την παρέμβαση αυτή υλοποιείται σταδιακά η αναβάθμιση των σημερινών δομών του ΠΕΔΥ που είχαν αποδιοργανωθεί μετά το ν.4238/2014. Ήδη έχουν διοριστεί τους τελευταίους μήνες συνολικά στην ΠΦΥ (Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ) 104 επικουρικοί γιατροί όλων των ειδικοτήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ακτινολογικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας προχωρά στη νομοπαρασκευαστική και λειτουργική προετοιμασία της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και τη σταδιακή εφαρμογή του θεσμού των τοπικών Μονάδων Υγείας και των οικογενειακών γιατρών και των ομάδων υγείας εντός του 2016.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων