ΠΑΣΙΔΙΚ: Ανοιχτή Επιστολή - Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΠΑΣΙΔΙΚ: Ανοιχτή Επιστολή - Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

   Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.,

   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, ακολουθώντας με συνέπεια την απόφαση που λάβαμε στην τελευταία εκλογο-απολογιστική Γεν. Συνέλευση να διεξάγουμε συνελεύσεις και εκτός της πόλης των Αθηνών, διοργανώνει την ετήσια τακτική Γεν. Συνέλευσή του στη Θεσσαλονίκη, για να τιμήσει και την μνήμη του πρόσφατα αδικοχαμένου αντιπροέδρου του Συνδέσμου μας, Βασίλη ΤΣΙΜΠΙΚΑΚΗ.
   Μετά από έξι χρόνια συνεχούς και σκληρής λιτότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας ελήφθησαν αρκετά μέτρα για την αναδιάρθρωση της οικονομίας της χώρας μας, έχουμε φθάσει σ ένα σημείο αδιεξόδου, κυρίως μετά την τελευταία Κυβερνητική αλλαγή, αφού κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το οποίο με τη σειρά του θα φέρει ανάπτυξη και πρόοδο στο κοινωνικό σύνολο και θα μειώσει την ανεργία που είναι ό,τι πιο καταστροφικό στη ζωή ενός ανθρώπου, μετά την απώλεια της υγείας του και της ελευθερίας του.
   Αυτή η οικονομική κρίση, που δεν θα σταματήσω να επαναλαμβάνω ότι είναι κυρίως ηθική και κρίση αξιών, στον κλάδο των παρόχων εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια) γίνεται ακόμη πιο σκληρή και επώδυνη, αφού ο κλάδος μας έχει επιπλέον το θλιβερό προνόμιο να παρέχει υπηρεσίες για τις οποίες δεν αποζημιώνεται καθόλου, τουλάχιστον για τις μισές εξ αυτών, λόγω της επιβολής του ανήθικου και ληστρικού μέτρου της αυτόματης περικοπής υπέρβασης δαπανών, του επαίσχυντου μέτρου του claw back, το οποίο στην ουσία μετατρέπει τους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής σε σύγχρονους σκλάβους, αλλά και της εφαρμογής ενός άδικου και αντιπαραγωγικού μέτρου αναγκαστικών εκπτώσεων το οποίο εξοντώνει τον υγιή ανταγωνισμό και τιμωρεί τον καλό και ευσυνείδητο επαγγελματία.
   Εάν στα δύο παραπάνω μέτρα προσθέσουμε την άκριτη, πρόχειρη και χωρίς επιστημονική μελέτη μείωση των τιμών πλήθους εξετάσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από το 1991, αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι οι ιατρικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, οι οποίες εξυπηρετούν σήμερα πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και της οικονομικής καταστροφής.
   Το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και οι προοπτικές βελτίωσης χλωμές, ιδιαίτερα όταν έχεις μία Κυβέρνηση που το μόνο της μέλημα είναι η επιβολή φόρων κάθε είδους (άμεσους, έμμεσους, εισφορές, κεφαλικούς κ.α.) για να συντηρήσει και αυξήσει ένα υδροκέφαλο και αντιπαραγωγικό κράτος, τρέφοντας κατ αυτόν τον τρόπο την εκλογική της πελατεία, την διαπλοκή και τη διαφθορά, ενώ κτυπάει παράλληλα την ιδιωτική πρωτοβουλία, την αξιοκρατία και την υπευθυνότητα.
   Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι, για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες αυτές συγκυρίες, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να ενεργούμε οργανωμένα και συντεταγμένα και να υπηρετούμε το λογικό, το ηθικό και το δίκαιο, τα οποία μας δίνουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε θέλει να προωθήσει πονηρές, περίεργες ή λάθος θέσεις και να μην προσπαθεί ο καθένας από εμάς να ενεργεί από μόνος του για να εξυπηρετήσει τα μικροσυμφέροντά του τα οποία έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και οδηγούν νομοτελειακά, αργά ή γρήγορα, σε δυσκολότερες καταστάσεις.
   Γι αυτό λοιπόν σας καλώ να προσέλθετε μαζικά το προσεχές Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση στην όμορφη Θεσσαλονίκη με δύναμη και αποφασιστικότητα, να συζητήσουμε για τις προοπτικές του κλάδου με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, να ακούσουμε προτάσεις και να ανταλλάξουμε απόψεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε όλοι μας και να συμφωνήσουμε στις δράσεις εκείνες τις οποίες θα πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε στην περίπτωση που οι εξελίξεις, αφού ξεκίνησαν και οι διαπραγματεύσεις για την νέα σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μας οδηγούν στην αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας των μονάδων μας και στην αναπόφευκτη χρεοκοπία.
   Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς, τη συνοχή μας και την κοινή στάση και αντίληψη που θα επιδείξουμε.

      Ο Πρόεδρος                              
       Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                         
       Ιατρός Ακτινολόγος                           


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων