Δικαίωμα στην Υγεία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δικαίωμα στην Υγεία


Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών από τη  Novartis Hellas, 
σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρία Αθηνών

Η Novartis Hellas, έχοντας θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον ασθενή και πιστή στη δέσμευσή της να τους υποστηρίζει έμπρακτα, πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα μπροστά για την πληροφόρηση των ασθενών. Σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρία Αθηνών, σχεδίασε και υλοποιεί την εκστρατεία ενημέρωσης «Δικαίωμα στην Υγεία», με στόχο την δημιουργία ενός «οδικού χάρτη» με τα δικαιώματα των ασθενών στη χώρα μας.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις συνεχείς αλλαγές στο περιβάλλον της υγείας, η Novartis Hellas και η Ιατρική Εταιρία Αθηνών θεωρούν ότι οι ασθενείς έχουν την ανάγκη να γνωρίζουν με σαφήνεια τα δικαιώματά τους, με μοναδικό σκοπό την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας. Η εκστρατεία  αποτελεί ένα πεδίο  συνεχούς και ειλικρινούς διαλόγου, με στόχο την ενημέρωση των ασθενών γύρω από τα δικαιώματά τους και την παροχή πληροφόρησης γύρω από τα θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τα σύστημα υγείας.  

Ο Γρηγόρης Κουράκλης, Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Αθηνών, δήλωσε: «Η ανάγκη κάθε ασθενή για πρόσβαση στο σύστημα υγείας είναι επιτακτική, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας. Μπορεί το κόστος των υπηρεσιών υγείας, με την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας και νέων κοστοβόρων θεραπειών, να απειλεί τις εύθραυστες οικονομίες των κρατών, το γεγονός όμως αυτό δεν αναιρεί το δικαίωμα του κάθε ασθενή για πρόσβαση στο σύστημα υγείας και προς αυτή τη κατεύθυνση η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών συμμετέχει ενεργά στην ενημέρωση του πολίτη για τα δικαιώματά του στην υγεία».

O Ελευθέριος Θηραίος, Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρίας Αθηνών, δήλωσε σχετικά με την εκστρατεία: «Στο σημερινό περιβάλλον, η άσκηση της ιατρικής χαρακτηρίζεται από την προσωποποιημένη φροντίδα υγείας, που εστιάζει στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε ασθενή και δεν αφορά αποκλειστικά τα βιολογικά χαρακτηριστικά μιας νόσου, αλλά και τις στάσεις και τις πεποιθήσεις του ασθενή απέναντί στην ασθένεια του. Η γνώση των δικαιωμάτων των ασθενών στην υγεία, είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την ενεργό συμμετοχή τους στο δικαίωμα επιλογής στις θεραπευτικές αποφάσεις που τους αφορούν, στην ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους, αλλά και στην ισότιμη πρόσβαση τους στη φροντίδα υγείας». 

Η Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας & Συλλόγων Ασθενών της Novartis Hellas ανέφερε σχετικά: «Στην Novartis, η έμπνευσή μας είναι οι ασθενείς που δίνουν καθημερινά μια μάχη απέναντι στην ασθένειά τους και  στις δυσκολίες πρόσβασης που  καλούνται να διαχειριστούν  στην πορεία της νόσου τους. Η εκστρατεία «Δικαίωμα στην Υγεία» αποτελεί ένα βήμα συνεχούς και ειλικρινούς διαλόγου με όλους τους ασθενείς. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύουμε ότι θα καλλιεργηθεί μια νέα, διαφορετική κουλτούρα που θα αυξήσει την γνώση των ασθενών γύρω από τα δικαιώματά και την πρόσβασή τους στην Υγεία».


Η εκστρατεία υποστηρίζεται από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας με    καταχωρήσεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ραδιοφωνικά σποτ, έναν διαδικτυακό  κόμβο (www.dikaiomastinygeia.gr), όπου οι ασθενείς μπορούν να βρουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις τους ώστε να αποφεύγουν τυχόν δυσκολίες πρόσβασης στις διάφορες δομές του συστήματος, αρθρογραφία και συνεντεύξεις.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων