Η νέα συμφωνία οδηγεί σε Grexit | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η νέα συμφωνία οδηγεί σε Grexit

Φόροι που δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν θα πληρωθούν! Η νέα φοροκαταιγίδα δεν θα κλείσει κάποιο χρηματοδοτικό κενό. Το χειρότερο είναι ότι το ξέρουν όλοι και εμείς  πρωταγωνιστούμε σε μία φαρσοκωμωδία. Η κυβέρνηση κάνει σαν να είναι κυβέρνηση κι οι πολίτες κάνουμε σαν να ζούμε σε ένα κανονικό κράτος.
Είστε ελεύθερος επαγγελματίας. Σας λέει, λοιπόν, η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την πάνσοφη τρόικα: «πρέπει να πληρώσετε για να βγει το πρόγραμμα. 34% φόρο, 29% προκαταβολή φόρου και από 20% ως 31% για τον ΟΑΕΕ. Σύνολο από 83% ως 94% του εισοδήματός σας».
Καταλαβαίνουμε ότι αυτό που σας είπαμε σας φαίνεται παράλογο. Κι οφείλουμε ορισμένες διευκρινήσεις. Η πρώτη είναι ότι η προκαταβολή φόρου ισχύει για μία και μόνο χρονιά. Την πληρώνεις μία φορά και κάθε φορά που σημειώνεις αύξηση κερδών. Αλλά την πληρώνεις. Και το σενάριο αυτό που σας φαίνεται ακραίο δεν είναι τελικά για μια μερίδα συμπολιτών μας. Την πρώτη, την δεύτερη, την τρίτη ή την δέκατη Τρίτη χρονιά χρήσης το παράδειγμα αυτό θα είναι απολύτως σωστό. Την χρονιά εκείνη ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να συνάψει δάνειο με κάποια τράπεζα για να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες. Αλλά ακόμη κι αν έχει εκπληρώσει την υποχρέωση της προκαταβολής σε προηγούμενη χρήση, θα πρέπει και πάλι να πληρώσει στο ελληνικό δημόσιο από το 54% ως το 65% των κερδών του! Αυτό το «από εώς» έχει να κάνει με το ύψος των εισφορών στον ΟΑΕΕ, το οποίο θα είναι από 20% ως 31%.
Αυτό σημαίνει ότι όποιος μπορεί να κρύψει εισοδήματα θα το κάνει. Αλλά κι άλλοι θα προτιμήσουν να κατεβάσουν τα ρολά από το να μπουν στην περιπέτεια του επιχειρηματικού κινδύνου, με μόνο έπαθλο στο τέλος την αποπληρωμή των υψηλότατων φόρων που συνεπάγεται η πιθανή τους επιτυχία. Για την αποτυχία να μην το συζητήσουμε καλύτερα. Αν κερδίσει, λοιπόν, πληρώνει. Αν χάσει, εκτελείται δημόσια στην κεντρική πλατεία.
Πιστεύει, λοιπόν, κανείς στα αλήθεια ότι η επιβολή πρόσθετων φόρων θα έχει θετική επίπτωση στα δημόσια έσοδα; Κι εντάξει οι δικοί μας. Ο πρωθυπουργός μας δήλωσε δημόσια ότι οι χαμηλοί φόροι τα προηγούμενα χρόνια δεν ωφέλησαν το δημόσιο. Οι άνθρωποι έχουν μία αντίληψη σύμφωνα με την οποία ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να είναι όμηρος και να πληρώνει λύτρα για να απολαμβάνουν τις κρατικές τους αμοιβές οι φίλοι του κόμματος.  Αλλά είναι δυνατόν να το πιστεύουν και οι τροϊκανοί; Τεχνοκράτες άνθρωποι;
Η επιβολή υψηλών φόρων στα τσιγάρα είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν ακριβώς ίδια τα έσοδα του δημοσίου! Πως συνέβη αυτό; Είναι απλό. Μειώθηκαν οι πωλήσεις των νόμιμων τσιγάρων και αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις των παράνομων. Με τον τρόπο αυτόν κτυπήθηκε η οργανωμένη αγορά και ενισχύθηκε η παραοικονομία. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με όλους τους νέους φόρους. Δεν πρόκειται να συγκεντρώσουν νέα χρήματα. Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να γιγαντώσουν την παραοικονομία και να αυξήσουν αισθητά την εγκληματικότητα.
Είναι θέμα χρόνου να συζητάμε και πάλι για το νέο χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει. Όλοι ξέρουν ότι αυτά που υποχρεώνονται να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναποτελεσματικά. Αν το κάνουν για να τους εκθέσουν πολιτικά, το έχουν ήδη καταφέρει. Δεν είναι λίγο να ακούς από βουλευτή της Αριστεράς ότι οι Έλληνες δεν εργάζονται για να πάρουν σύνταξη, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δηλαδή, σύντροφε, γιατί εργάζονται οι Έλληνες; Για να απολαμβάνεις εσύ την βουλευτική σου αποζημίωση; Δεν έχεις παρά να πεις το ίδιο και στους ψηφοφόρους σού, τώρα το Πάσχα που θα τους επισκεφτείς. Και περίμενε να δεις τι θα σου απαντήσουν. Αν λοιπόν, αυτό ήθελαν οι τροϊκανοί το κατάφεραν. Ας δείξουν λίγο έλεος και ας προσπαθήσουμε να βρούμε μία βιώσιμη λύση. Διότι αυτά που πρότειναν μας οδηγούν στο Grexit.
Θανάσης Μαυρίδης
ΠΗΓΗ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων