Μετανάστες έσπασαν το ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο hotspot Χίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μετανάστες έσπασαν το ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο hotspot Χίου

Αποχωρούν οι Γιατροί του Κόσμου από το hotspot της Χίου μετά τα χθεσινοβραδινά, απίστευτης έκτασης επεισόδια, που είχαν ως συνέπεια να τραυματιστούν πέντε πρόσφυγες, δύο εκ των οποίων μαχαιρώθηκαν και τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στα πόδια τους και στο κεφάλι τους. 

Η σύρραξη Αφγανών-Σύρων εντός του hotspot πήρε διαστάσεις, μετατράπηκε σε εκτεταμένα επεισόδια και είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό των μεταναστών αλλά και τη διάλυση των υποδομών του κέντρου. 

Μάλιστα, οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλουν ότι χθες οι μετανάστες έσπασαν το ιατρείο που είχαν εντός του hotspot και ποδοπάτησαν τα μηχανήματα, με τις ζημιές να υπολογίζονται στα 30.000 ευρώ. 

Νύχτα τρόμου στο hotspot Χίου 

Για μία ακόμη φορά Αφγανοί και Σύροι συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το hotspot τα ξημερώματα της Παρασκευής να θυμίζει πεδίο μάχης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politischios.gr, μεμονωμένες ομάδες για άγνωστο λόγο ήρθαν σε αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα δύο άτομα να μαχαιρωθούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε κεφάλι και πόδια. Από την καταστροφική τους μανία δεν ξέφυγαν ούτε οι υποδομές του hotspot, αφού έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο ιατρείο του hotspot και στους χώρους καταγραφής.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια διακοπής των επεισοδίων και προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον τραυματισμοί, η αστυνομία επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έχει ζητήσει ήδη από την Αθήνα συνδρομή με διμοιρία ΜΑΤ, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Έτσι, εντός της ημέρας αναμένεται η άφιξη της διμοιρίας στο νησί.

Σημειώνεται ότι στο hotspot της Χίου, με υποδομές για 1.200 άτομα, βρίσκονται υπό περιορισμό περισσότεροι από 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες. Περισσότεροι από 200, που έφτασαν στο νησί χθες και μέχρι σήμερα το πρωί, αφού καταγραφούν, θα μεταφερθούν για να περιμένουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στον ανοικτό δημοτικό καταυλισμό στη Σούδα, μέσα στην πόλη της Χίου.

Παράσταση διαμαρτυρίας

Με βάση την κατάσταση που επικρατεί στο Χαλκειός τα τελευταία 24ωρα, κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν στις 10:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.




ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων