Άμεση αύξηση εισφορών για 45.000 επαγγελματίες με εντολή Eurogroup | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Άμεση αύξηση εισφορών για 45.000 επαγγελματίες με εντολή Eurogroup

Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα ισχύσει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για πάνω από 45.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων και σήμερα ασφαλίζονται στον ΟΓΑ. 

Εμπλοκή με τις εκπτώσεις που δικαιούνται οι μικροεπαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι σε περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και με εισόδημα έως 10.000 ευρώ, αλλά και με τις εκπτώσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπονται για τους νέους επιστήμονες που μπορεί να φτάσουν έως και το 50% διαπιστώθηκε στο Eurogroup. 

Η πλευρά των δανειστών ζήτησε ουσιαστικά να γίνουν και νέες νομοθετικές παρεμβάσεις λίγες μόνο ημέρες μετά την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού, διαπιστώνοντας ότι κάποιες ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων θα συνεχίσουν να... ευνοούνται, περιορίζοντας τα έσοδα του νεοσύστατου ΕΦΚΑ. Πιο συγκεκριμένα: 

- Αυτοαπασχολούμενοι: Οι ενστάσεις των θεσμών, εστιάστηκαν σε όσους ζουν σε περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, παρά το γεγονός ότι είναι αυτοαπασχολούμενοι (πχ εργαζόμενοι σε μικρά καφενεία σε χωριά). Για όλους αυτούς, ζητήθηκε να μεταφερθούν από την ασφάλιση του ΟΓΑ σε εκείνη των ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή του ΟΑΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλιστικές τους εισφορές θα αυξηθούν αυτόματα στο 20% του εισοδήματός τους, από το 10% που είναι σήμερα, με βάση το νέο νόμο, όπως ισχύει για όλους τους αγρότες. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νέο Ασφαλιστικό, η αύξηση στο ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες θα είναι σταδιακή, με χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας το 2021. 

- Νέοι Επιστήμονες: Με βάση το νέο Ασφαλιστικό, όσοι νέοι επιστήμονες έχουν λιγότερα από πέντε έτη ασφάλισης θα έχουν έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές τους που ξεκινάει από ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ και έως 13.000 ευρώ και φτάνει στο 50%. Από αυτό το ποσό και άνω για κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ μειώνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα το ποσοστό της έκπτωσης. Αυτό σημαίνει ότι έκπτωση θα μπορούν να καρπώνονται ακόμα και όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 55.000 ευρώ. Οι θεσμοί θέλουν το όριο του 50% να υποχωρήσει στις 10.000 ευρώ, καθώς έχουν υπολογίσει ότι έτσι θα είναι μικρότερος ο αριθμός των δικαιούχων, άρα μικρότερη και η επιβάρυνση για τα έσοδα του Ταμείου.

www.dikaiologitika.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων