Η 5η Υ.Πε. έχασε την μοναδική ευκαιρία για κάλυψη θέσεων προσωπικού στην Υγεία… | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η 5η Υ.Πε. έχασε την μοναδική ευκαιρία για κάλυψη θέσεων προσωπικού στην Υγεία…


Με την υπ’ αριθμ. 8/1997 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π., προβλεπόταν η πλήρωση θέσεων με γραπτό διαγωνισμό Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα [http://somateiopgnl.blogspot.gr/2016/05/1056-19.html].

Δεκαεννέα [19] χρόνια μετά  το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε συνολικά την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.135 κενών οργανικών θέσεων στο δημόσιο τομέα από «επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού, που προκηρύχθηκε από το Α.Σ.Ε.Π.» με την προαναφερθείσα προκήρυξη του 1997. Στις 10-05-2016 εκδόθηκε η σχετική προκήρυξη 1ΕΓ/2016 από τον Α.Σ.Ε.Π..

Από τις θέσεις αυτές θα διορισθούν περί τα 1020 άτομα στον τομέα της Υγείας: 77 Π.Ε., 201 Τ.Ε. και 746 Δ.Ε..

Αρχές Απριλίου 2016 τα εμπλεκόμενα Υπουργεία απέστειλαν τις προτάσεις τους μεταξύ των οποίων και το Υπουργείο Υγείας, που με το υπ’ αριθ. πρωτ.: Α2β/Γ.Π.26114/7−4−2016 έγγραφο, ζήτησε την πλήρωση συγκεκριμένων κατά κλάδο και ειδικότητα θέσεων σε Φορείς Υγείας.

Μέχρι εδώ όλα καλά!!!

Υπάρχει όμως κάτι, που στο Σωματείο μας φαντάζει πολύ περίεργο και εξοργιστικό. Διαβάζοντας την προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων διαπιστώνονται τα εξής:
1. Από τις 77 θέσεις Π.Ε. έχουμε τέσσερις [4] θέσεις στην 5η Υ.Πε. και μόνο στη Στερεά Ελλάδα,
2. Από τις 201 θέσεις Τ.Ε. έχουμε δεκατρείς θέσεις [13] στην 5η Υ.Πε. [4 στη Θεσσαλία: 1 στα Τρίκαλα και 3 στη Μαγνησία και 9 στη Στερεά Ελλάδα],
3. Από τις 778 θέσεις Δ.Ε. έχουμε μηδέν [0] θέσεις για τις μονάδες Υγείας της 5ης Υ.Πε..

Απορίας άξιο είναι γιατί στην 5η Υ.Πε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας δεν έχει ούτε ένα άτομο ειδικότητας Δ.Ε. Διοικητικού-Λογιστικού στον πίνακα του Φ.Ε.Κ., όταν στις λοιπές Περιφέρειες περιγράφονται ως ακολούθως:
1. 227 θέσεις στην 1η Υ.Πε.,
2. 75 θέσεις στην 2η Υ.Πε.,
3. 85 θέσεις στην 3η Υ.Πε. ,
4. 4η Υ.Πε.  166 θέσεις στην ,
5. 0 θέσεις στην 5η Υ.Πε.
6. 100 θέσεις στην 6η Υ.Πε.,
7. 93 θέσεις στην 7η Υ.Πε. .

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Λάρισας τα τελευταία έξι έτη έχουν αυξηθεί ραγδαίως με τον όγκο των διοικητικών διαδικασιών ν’ ακολουθούν ανάλογη πορεία.  Αυτό, έχει επισημανθεί σε Διοικήσεις Νοσοκομείων, Διοίκηση Υ.Πε. και σε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Πολλές φορές, το Σωματείο μας έχει παρέμβει για την υποστελέχωση στο Π.Γ.Ν.Λ. [http://somateiopgnl.blogspot.gr/p/blog-page_3.html].

Είναι εύλογο και αναρωτιόμαστε αν και στα δεκατρία [13] Νοσοκομεία και τις λοιπές Μονάδες Υγείας της 5ης Υ.Πε. [αρκετά μεγάλος ο αριθμός τους] δεν χρειάζονται προσωπικό αυτής της ειδικότητας και προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:
1. Το γεγονός, ότι είναι μηδενικός αριθμός για θέσεις Δ.Ε. είναι γιατί έχουν πληρωθεί όλες οι θέσεις και στα 13 Νοσοκομεία της Υ.Πε.; Στο Π.Γ.Ν.Λ. γνωρίζουμε, ότι υπάρχουν κενές οργανικές.
2. Γιατί δεν ζητήθηκε ούτε μία θέση Δ.Ε.;
3. Υπήρξε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, που θα πρέπει να γίνει γνωστή;

Στο Σωματείο μας έγιναν γνωστές οι ακόλουθες πληροφορίες:
1. Αποκλειστική ευθύνη για την αίτηση θέσεων προσωπικού έχουν οι Διοικητές-αρμόδιοι Διευθυντές του κάθε Νοσοκομείου ξεχωριστά και όχι οι διοικήσεις των Υ.Πε.,
2. Κάποιοι Διοικητές-Διευθυντές Νοσοκομείων δεν πήραν στα σοβαρά το έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ., το οποίο είχε καταληκτική ημερομηνία και βλέποντας μετά το Φ.Ε.Κ. έτρεχαν πανικόβλητοι να δώσουν θέσεις εκ των υστέρων, αφού είχε βγει η προκήρυξη. Αυτό φυσικά δεν έγινε δεκτό.
3. Κάποιοι Διοικητές-Διευθυντές για καθαρά κομματικούς λόγους θέλοντας να σαμποτάρουν την κυβέρνηση, ενώ είχαν ανάγκη από προσωπικό δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να ζητήσουν.

   Έτσι,
1. H 5η Υ.Πε. έχασε μοναδική ευκαιρία για κάλυψη θέσεων προσωπικού,
2. Όλοι οι επιτυχόντες (επί τω πλείστω παντρεμένοι με παιδιά κ.τ.λ.) κατηγορίας Δ.Ε., που κατοικούν Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα θα πρέπει να ξεσπιτωθούν ή δεν θα κάνουν αίτηση για διορισμό,
3. Η μη ύπαρξη θέσεων Δ.Ε. σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα θα δημιουργήσει γενικότερο πρόβλημα στην κατάταξη των διοριστέων ανά Νομό, αφού άτομα από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα θα αναγκαστούν να δηλώσουν άλλους Νομούς εκτοπίζοντας τους ντόπιους με χαμηλότερη βαθμολογία.

Η παρούσα θα προωθηθεί προς όλους τους ενδιαφερόμενους προς ενημέρωση και ενέργειες.

Τα ερωτήματα ετέθησαν… αναμένουμε τις απαντήσεις.

«Αγωνίσου παντοτινά τον καλό αγώνα, διατί πολλάκις μία μοναχή ώρα επιμέλειας εκέρδισεν τον παράδεισον και μία ώρα αμέλειας τον έχασε»…

κ.κ. ανευθυνουπεύθυνοι χάσαμε τον «παράδεισο»!!!

Για το Δ.Σ.
Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ.

ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Πρόεδρος

ΝΑΚΟΣ Θ.Μ. ΧΡΗΣΤΟΣ
Γενικός Γραμματέας

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων