Νέες μειώσεις στην κύρια σύνταξη των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέες μειώσεις στην κύρια σύνταξη των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΤΣΑΥ

ΠΕΡΑΣΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Νέες μειώσεις στην κύρια σύνταξη των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που «πέρασε» την Κυριακή μαζί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 

Η τροπολογία αφορά την θεσμοθέτηση ανταποδοτικής σύνταξης στους μονοσυνταξιούχους, μολονότι αυτός ο κλάδος του ΤΣΑΥ καταργήθηκε με το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο. 

Με τη τροπολογία το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης, είναι 0,075 για κάθε 1% προσαύξησης ετήσιων εισφορών. Δηλαδή περίπου 9 ευρώ ετησίως. Για 30 χρόνια παραμονής στον κλάδο των μονοσυνταξιούχων υπολογίζεται η ανταποδοτική σύνταξη σε 270 περίπου ευρώ. 

Οι ήδη μειωμένες συντάξεις του ΤΣΑΥ, οι οποίες με τη μονοσύνταξη ανέρχονται περίπου στα 1.400 ευρώ, εκτιμάται ότι θα υποστούν περαιτέρω μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους του κλάδου.

Ο Π.Ι.Σ. ενημερώνει επίσης ότι όσοι είχαν και μισθωτή εργασία παράλληλα με την αυτοαπασχόλησή τους, μέχρι τις 12 Μαΐου 2016 οπότε δημοσιεύθηκε το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, δεν υφίστανται καμία μείωση στη σύνταξή τους. Όσοι όμως, συνταξιοδοτηθούν μετά την 12η Μαΐου 2016 και θέλουν παράλληλα να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, η σύνταξή τους θα μειώνεται κατά 60%.

Οι συντάξεις των Υγειονομικών μειώθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια και οι ιατροί μετά από τόσα χρόνια προσφοράς με τις μικρές συντάξεις πλέον, δεν θα μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. 

Μετά από την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων για 60 χρόνια, η κυβέρνηση πρέπει να βρει τις εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου αφενός να χρηματοδοτηθεί το σύστημα, αφετέρου να ανέλθουν οι συντάξεις σε επίπεδο τέτοιο που θα επιτρέπουν την αξιοπρεπή διαβίωση των λειτουργών της υγείας. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων