Με το σταγονόμετρο η εξόφληση οφειλών του δημοσίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Με το σταγονόμετρο η εξόφληση οφειλών του δημοσίου

Θα καταβάλλονται από 700 έως 800 εκατ. ευρώ μηνιαίως – Το σχέδιο του ΓΛΚ – Προτεραιότητα για ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία και Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων – Αγγίζουν τα πέντε δισ. ευρώ τα «φέσια» σε πολίτες και επιχειρήσεις

Το μαρτύριο της... σταγόνας αναμένεται ότι θα βιώσουν επιχειρήσεις αλλά και πολίτες στους οποίους οφείλει το Δημόσιο, καθώς η όποια καταβολή των χρεών του κράτους θα γίνει με δόσεις και φυσικά εφόσον όλα κυλήσουν κατ' ευχήν και εκταμιευθεί η πρώτη υπό-δόση των 7,5 ισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, φυσικά, η νέα φοροκαταιγίδα τίθεται από την 1η Ιουνίου σε ισχύ, ενώ και μόνο η αύξηση του ΦΠΑ εκτιμάται ότι θα πλήξει ακόμη περισσότερο τους πάντες και φυσικά όχι μόνο τους έχοντες, όπως υπογραμμίζει πανταχόθεν η κυβέρνηση.

Παράλληλα, όπως δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, έρχεται και νέα αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, καθώς «πολύς κόσμος δεν μπορεί να καταβάλλει μεγάλα τέλη κυκλοφορίας, έτσι θα πληρώνει μέρος τους εφάπαξ, και το υπόλοιπο θα περάσει στη βενζίνη μέσα από μια μικρή αύξηση».

Αναφορικά με την πολυπόθητη εξόφληση των χρεών του δημοσίου, κίνηση μέσω της οποίας όλοι ευελπιστούν ότι μπορεί να πέσει «ζεστό χρήμα» στην πραγματική οικονομία και επομένως να υπάρξει έστω και οριακή βελτίωση του κλίματος, δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής», αυτή θα γίνει με σταδιακό τρόπο.

Βάσει πληροφοριών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η εξόφληση των οφειλομένων δεν θα ξεπερνά το ποσό των 700 έως 800 εκατ. ευρώ μηνιαίως, με την προτεραιότητα να αφορά τα χρέη προς τον ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Παράλληλα και βάσει του σχεδιασμού του οικονομικού επιτελείου, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να υπάρξει συμψηφισμός οφειλών του Δημοσίου με τυχόν φόρους, εισφορές και πρόστιμα που χρωστούν ιδιώτες και επιχειρήσεις. Μετά αυτόν τον συμψηφισμό και εφόσον προκύψει θα υπάρξουν επιστροφές τόσο από τον φόρο εισοδήματος όσο και από τον ΦΠΑ στα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές του δημοσίου έχουν φθάσει στο επίπεδο των πέντε δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.680 εκατ. οφείλονται στον ΕΟΠΥΥ, τα 1.140 εκατ. σε νοσοκομεία (προμηθευτές κτλ), τα 600 εκατ. στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, τα 540 εκατ. σε Νομικά Πρόσωπα, ενώ οι οφειλές του υπουργείου Οικονομικών (φόρος εισοδήματος και ΦΠΑ) φθάνουν στα 880 εκατ. ευρώ.

http://www.newmoney.gr/

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων