Δένδιας: Πάρτε πίσω το υπερ-ταμείο! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δένδιας: Πάρτε πίσω το υπερ-ταμείο!

«Περιουσία σε άδηλο έλεγχο» 

Αθήνα

«Πάρτε πίσω το υπερΤαμείο. Για το Θεό. Κι αν χρειάζεστε βοήθεια θα έρθουμε κι εμείς να πείσουμε τους ξένους ότι αυτό δεν γίνεται», κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, λέγοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις, δεν το δέχθηκε ποτέ και αιτιολογώντας πως μέσω αυτού εκχωρείται η περιουσία της πατρίδας σε άδηλο έλεγχο χωρίς λογοδοσία στο Κοινοβούλιο.

«Εσείς είσαστε οι έξυπνοι που είδατε την μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη; Εμείς πως δεν το καταλάβαμε ότι κρύβεται τέτοιο χρυσορυχείο;» ρώτησε ο κ. Δένδιας προς τα κυβερνητικά έδρανα σημειώνοντας πως έφτασε σε σημείο η κατ' εξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη να μιλά για εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στα όρια της εθνικής προδοσίας. Όπως είπε, στο υπερΤαμείο έχει την εξουσία το Εποπτικό συμβούλιο, αφού ορίζει το ΔΣ και είναι αυτό που τροποποιεί το καταστατικό ενώ το ελληνικό δημόσιο στερείται των βασικών εξουσιών που θα είχε ο βασικός μέτοχος οποιασδήποτε εταιρείας. «Κι εδώ μιλάμε για την εταιρεία που έχει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Δεν καταλαβαίνετε τι πάμε να πάθουμε; Πού είναι η εθνική κυριαρχία; Κι όλα αυτά με μια απλή ενημέρωση της Βουλής, χωρίς λογοδοσία», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάλεσε την ΝΔ να πει εκείνη τι θα έκανε για να εφαρμοστεί η συμφωνία που «μαζί ψηφίσαμε» ιδίως για το 1% του ΑΕΠ, ενώ διερωτήθηκε αν τότε που η ΝΔ έλεγε «συμφωνείστε και ελάτε πίσω» εννοούσε να είναι το Ταμείο στο Λουξεμβούργο και να αφορά μόνο σε ιδιωτικοποιήσεις και όχι για επενδύσεις. «Έπρεπε να κάνουμε 17 ώρες διαπραγμάτευση ή έπρεπε να έρθουμε με ότι να ‘ναι συμφωνία όπως κάνατε εσείς;» ρώτησε ο κ. Τσακαλώτος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας διερωτήθηκε αν ο Πάνος Καμμένος θα ψηφίσει την τροπολογία για αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης των ένστολων για δύο χρόνια, αφού είχε προειδοποιήσει για την επιστροφή των αναδρομικών μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Επιπροσθέτως, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν έκανε καμία εξοικονόμηση αντιθέτως δημιουργεί νέους φορείς και Αρχές.

Κάλεσε «εκείνους που μάχονται κατά της διαπλοκής» - όπως είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ - να δημοσιοποιήσουν τον κατάλογο των ονομάτων, στα οποία αφορά η διάταξη για την άρση του αξιόποινου μετά τον καταλογισμό από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Γιατί αν τον φέρετε θα δείτε πως πρόκειται για την επιτομή της διαπλοκής, όπως την ορίζει ο κόσμος» συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην ρύθμιση για τους δασικούς χάρτες, ο κ. Δένδιας είπε ότι αποτελεί απόπειρα νομιμοποίησης αυθαιρέτων αφού προβλέπει πως περιοχές με «οικιστική πύκνωση» δεν εντάσσονται στους δασικούς χάρτες θα το βάλουμε στους δασικούς χάρτες ενώ «κλείνει το μάτι και στους μεν και στους δε» επικαλούμενη την δασική νομοθεσία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων