Το καταστροφικό διπλό φορολογικό νομοσχέδιο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το καταστροφικό διπλό φορολογικό νομοσχέδιο


O πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. κ. Γιώργος Στασινός.


Εδώ και 18 μήνες δεν ασχολείται κανένας στην κυβέρνηση με το βασικότερο πρόβλημα της κοινωνίας, που είναι η Ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αντίθετα, μάλιστα, γίνεται συστηματικά, η μέγιστη προσπάθεια από πολλούς υπουργούς να βγάλει από το μυαλό οποιουδήποτε ότι μπορεί να επενδύσει στην Ελλάδα.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον διάλυσης κάθε παραγωγικού ιστού, η λύση της κυβέρνησης είναι ένα διπλό φορολογικό νομοσχέδιο. Με ένα νομοσχέδιο που λέγεται ασφαλιστικό σε φορολογεί δύο φορές. Η μία φορολογία λέγεται εισφορές και η δεύτερη φόρος. Οι εισφορές θα είναι 38,50% και η φορολογία από 22% έως 45%, χωρίς να υπολογίζονται η προκαταβολή φόρου που θα είναι 100%, δηλαδή 22% έως 45%, το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης και όλες οι υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις, όπως ο ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή οι υποχρεώσεις θα είναι από 60,50% έως 83,50%, χωρίς να υπολογίζονται η προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης και όλες οι υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, για κάποιον με εισόδημα 15.000 ευρώ, ενώ σήμερα του απομένουν καθαρά 8.117 ευρώ, μετά την ψήφιση του νόμου θα του απομένουν 6.516,25 ευρώ.

Για κάποιον με εισόδημα 20.000 ευρώ, σήμερα του απομένουν 11.817 ευρώ και μετά την ψήφιση του νόμου θα του απομένουν 10.368,15 ευρώ.

Για κάποιον με εισόδημα 35.000 ευρώ, σήμερα του απομένουν 22.917 ευρώ και μετά την ψήφιση του νόμου θα του απομένουν 15.793,57 ευρώ.

Τέλος, για κάποιον με εισόδημα 50.000 ευρώ, σήμερα του απομένουν 34.017 ευρώ και μετά την ψήφιση του νόμου θα του απομένουν 21.840,99 ευρώ.

Δυστυχώς, με την ψήφιση αυτού του νόμου η κυβέρνηση λέει ευθέως στους νέους επιστήμονες ότι τους διώχνει από τη χώρα, αφού τους αποκλείει από την απασχόληση. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ίσως κάνει καλό σε νέους ανθρώπους πολύ υψηλού επιστημονικού επιπέδου, που θα φύγουν και θα βρουν τον δρόμο τους σε κάποια άλλη χώρα, αλλά σίγουρα κάνει πολύ κακό στην πατρίδα, από την οποία τους στερεί.

Επίσης η κυβέρνηση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης σε οικογένειες με παιδιά και φυσικά πολλές υποχρεώσεις, οι οποίες καλούνται να ζήσουν με ελάχιστο εισόδημα ακόμη και αν έχουν έσοδα πάνω από 30.000 ευρώ.

Η κοινωνική καταστροφή που θα προκαλέσει ο συγκεκριμένος νόμος είναι τεράστια και θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους βουλευτές που θα αποφασίσουν.

Το συγκεκριμένο ασφαλιστικό - φορολογικό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, αφού θα οδηγήσει εκτός επαγγέλματος τους περισσότερους από τους επαγγελματίες που εισφέρουν σήμερα στο ασφαλιστικό σύστημα. Τα έσοδα θα μειωθούν κι άλλο, και σύντομα θα κληθεί η κυβέρνηση να μειώσει ακόμη περισσότερο τις μειωμένες συντάξεις.

Είναι απλό, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν βγαίνει. Είναι πραγματικά αδιανόητο το ότι δεν το καταλαβαίνουν οι βουλευτές που το ψηφίζουν.

Οσο δεν θα ασχολείται κανείς με την πραγματική Ανάπτυξη στη χώρα, τόσο θα διαλύεται κάθε πιθανότητα ανάκαμψης. Κινδυνεύουμε να καταστραφούμε από ανθρώπους με έντονες ιδεοληψίες, για τους οποίους οι λέξεις «Επένδυση» και «Ανάπτυξη» θεωρούνται απαγορευτικές.

*Ο κ. Γιώργος Στασινός είναι πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων