Τέλος τα μετρητά – Μόνο με κάρτες οι πληρωμές – Που γίνεται υποχρεωτική η εφαρμογή του μέτρου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τέλος τα μετρητά – Μόνο με κάρτες οι πληρωμές – Που γίνεται υποχρεωτική η εφαρμογή του μέτρου

- Μείωση φόρους σε όσους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα
- Μόνο με κάρτες οι πληρωμές σε εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης
- Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, δικηγόροι θα πληρώνονται μόνο με κάρτες
- Λίστα με τις “καλές” και τις “κακές” επιχειρήσεις που δέχονται μόνο πλαστικό χρήμα

Υποχρεωτική γίνεται πλέον η χρήση του πλαστικού χρήματος. Τα μετρητά θα αρχίσουν να μας... εγκαταλείπουν σιγά, σιγά. Ουσιαστικά η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υποχρεωτική χρήση καρτών όσο πιο άμεσα γίνεται.

Έτσι, από τον Αύγουστο γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή μόνο με κάρτα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται στη λεγόμενη λίστα υψηλής φοροδιαφυγής.

Έτσι από τον Αύγουστο γίνονται υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές πληρωμές σε εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης. Όλοι οι επιχειρηματίες θα υποχρεωθούν άμεσα να αποκτήσουν μηχανήματα POS.

Η υποχρέωση αυτή θα εφαρμοστεί σταδιακά ανά επαγγελματικό κλάδο. Μάλιστα όπως και στην περίπτωση των αποδείξεων οι καταστηματάρχες θα είναι υποχρεωμένοι να βάλουν πινακίδα – ανακοίνωση πως ο πελάτης μπορεί να πληρώσει με κάρτα.

Κάπως έτσι θα αρχίσει να γίνεται υποχρεωτικό και για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες το ποσό ηλεκτρονικών πληρωμών ανάλογα με το εισόδημα βάσει του οποίου θα εξασφαλίζουν το αφορολόγητο.

Για να πετύχουν το αφορολόγητο οι φορολογούμενοι που το δικαιούνται θα πρέπει να έχουν καταναλώσει ως και το 1/3 του εισοδήματός τους και να έχουν κάνει χρήση κάρτας ή να έχουν πληρώσει μέσω τράπεζας.

Σύμφωνα με το capital η κλίμακα ανάλογα με το εισόδημα θα είναι:

- Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 10%. Δηλαδή ως και 1.000 ευρώ/ χρόνο.

- Για εισόδημα από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%. Δηλαδή ως και 3.000 ευρώ/χρόνο.

- Για εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%. Δηλαδή ως και 8.000 ευρώ/χρόνο.

- Για εισόδημα από 40.000 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνης με κάρτα θα είναι 30%. Δηλαδή τουλάχιστον 12.000 ευρώ/χρόνο.

Εάν ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος δεν έχει δαπανήσει το απαιτούμενο ποσό με κάρτα, τότε θα μειώνεται το αφορολόγητό του. Επί της ουσίας θα χρεώνεται με φόρο για το ποσό που λείπει βάσει της κλίμακας στην οποία υπάγεται.

Αντίθετα για όσους καταφέρουν να πληρώσουν με κάρτα περισσότερα από τα ελάχιστα που θα απαιτεί η Εφορία, τότε θα υπάρχει πρόσθετη έκπτωση φόρου. Για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα μετρούν όλες οι αποδείξεις, όπως, για παράδειγμα, το σούπερ-μάρκετ και τα καύσιμα.

newsit.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων