Πώς μπορούν οι φαντάροι-γιατροί να κάνουν αγροτικό στο Στρατό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πώς μπορούν οι φαντάροι-γιατροί να κάνουν αγροτικό στο Στρατό

17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 

Μπορούν οι στρατιώτες απόφοιτοι ιατρικής να κάνουν παράλληλα με τη θητεία το αγροτικό τους; Ναι υπό προϋποθέσεις ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Καρασμάνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βίτσας απάντησε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.4361/2016 «Ρύθμιση Θεμάτων Οπλιτών, Μέριμνας Προσωπικού και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 10), οπλίτες πτυχιούχοι ιατρικής μπορούν να υπηρετούν σε κενές θέσεις ΠΕΔΥ-Κέντρων Υγείας και Γενικών Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας άγονων, απομακρυσμένων και προβληματικών περιοχών, εφόσον δεν μπορούν να καλυφθούν από το Υπουργείο Υγείας. Η τοποθέτηση γίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας, εφόσον οι επιχειρησιακές και οι υπηρεσιακές ανάγκες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το επιτρέπουν.

Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι των ιατρικών σχολών που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για έναρξη της ειδικότητας, υποχρεούνται να εκπληρώσουν την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου, μέχρι τη χρονική στιγμή της έναρξης της ειδικότητας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του ν. 4316/2014. Μολαταύτα, σε όσες περιπτώσεις δεν καθίσταται εφικτή από το Υπουργείο Υγείας η κάλυψη θέσεων, καθόσον δεν επιθυμεί κανένας ιατρός να εκπληρώσει την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου σε άγονη, απομακρυσμένη και προβληματική περιοχή, όπως αυτές έχουν προκαθοριστεί με την υπ’ αρίθμ. Α2α/Γ.Π οικ. 42875/09-06-2015 Απόφαση Υπουργού Υγείας (Β’ 1078), υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των θέσεων αυτών με οπλίτες ιατρούς. Η διαδικασία προβλέπει τη γνωστοποίηση στους ενδιαφερόμενους οπλίτες της ύπαρξης των κενών θέσεων. Κατόπιν αυτοί, με ατομική τους αναφορά, θα εκδηλώνουν την επιθυμία κάλυψης τους. Σε κάθε περίπτωση, η κάλυψη των θέσεων αυτών θα γίνεται με γνώμονα τη μοριοδότηση των οπλιτών, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει ο ν. 4361/2016.

Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης στις υπηρεσίες και στους φορείς της παραπάνω παραγράφου, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, συμπεριλαμβανομένης και της προεκπαίδευσης της υπηρεσίας υπαίθρου.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας, ο πτυχιούχος ιατρικής παραμένει, εφόσον το επιθυμεί, στο αγροτικό ιατρείο ή το περιφερειακό ιατρείο Κέντρου Υγείας που υπηρέτησε ως οπλίτης έως τη συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου υπηρεσίας υπαίθρου, με απόφαση του Υπουργού Υγείας σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του Ν.4361/2016 «Ρύθμιση Θεμάτων Οπλιτών, Μέριμνας Προσωπικού και άλλες διατάξεις».

http://www.onalert.gr/stories/Bitsas-pws-mporoun-oi-fantaroi-giatroi-na-kanoun-agrotiko-sto-strato/50404

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων