Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής - Εκδηλώσεις με Ελεύθερη Είσοδο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής - Εκδηλώσεις με Ελεύθερη Είσοδο



Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

Φέτος η μουσική συναντάει τον κινηματογράφο.



Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων. 


Φέτος, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, το Μεταξουργείο, στην πλατεία Δουρούτη, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεργάζεται με το 6ο Athens Open Air Film Festival και τo περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής "παντρεύοντας" τη μουσική με τον κινηματογράφο. 

Την Τρίτη 21 Ιουνίου, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα μας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και με την κορύφωση των συναυλιών θα συναντηθούν με τον Prince στο θρυλικό ροκ μιούζικαλ "Purple Rain", που η προβολή του σηματοδοτεί και την έναρξη του 6ου Athens Open Air Film Festival. 

• 20.00 Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων 
Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο της 7ης Τέχνης 
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης 
• 21.00 Big Band Δήμου Αθηναίων 
Athens Big Band goes to the Movies 
Μουσική διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης 
• 22.00 Προβολή της ταινίας "Purple Rain" (σκηνοθεσία: Albert Magnoli) 
Ως ελάχιστο (και λατρευτικό) φόρο τιμής σε έναν από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, το 6ο Athens Open Air Film Festival προβάλλει το θρυλικό ροκ μιούζικαλ "Purple Rain" (1984). Πρόκειται για την σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία που βοήθησε το άστρο του Prince να λάμψει φωτεινότερο από ποτέ, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της δεκαετίας του '80 και γέννησε ένα από τα πιο αριστουργηματικά σάουντρακ στην ιστορία του σινεμά, με αλησμόνητα κομμάτια που τραγουδιούνται μέχρι σήμερα. Η ταινία θα προβληθεί στη χώρα μας για πρώτη φορά σε μεγάλη οθόνη, έπειτα από τρεις δεκαετίες. 

Η μουσική, όπως η μέρα το απαιτεί, δε σταματάει… 
Έτσι, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων μας περιμένει στις 20:30 στον υπέροχο κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας 22) για ένα ταξίδι σ’ όλο τον κόσμο με όχημα τη μουσική από τις παγωμένες στέπες της Ρωσίας και τις όχθες του Βόλγα στη Σουηδία των ABBA. Από την κλασσική Βιέννη στην Ιταλία της καντσονέτας και του Μπελκάντο και στην Γαλλία της Εντίθ Πιάφ. Από την Αμερική της Τζαζ και της Σόουλ στην Βραζιλία της Σάμπας και στη Αργεντινή του Πιατσόλα. Και όχι μόνο... 
Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας >
Την ελληνική νότα της ημέρας θα δώσει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων με τη Λένα Αλκαίου στις 21:00 στην πλατεία Μοναστηρακίου.


Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 

"Ταξιδεύοντας μελωδικά κάτω από τ’ αστέρια" 

Ένα μουσικό ταξίδι με παρέα πλειάδα μουσικών συνόλων και καλλιτεχνών. 

Συμμετέχουν:
Λαϊκή ορχήστρα Ωδείου "Κατερίνα Μάσκα", Rock συγκρότημα Πρότυπου Ωδείου Ανατολικής Αττικής 
Ορχήστρα Δωματίου Εθνικού Ωδείου Παπάγου 
Μικτή Χορωδία Δήμου Παπάγου - Χολαργού 
Χορωδία Τμήματος ΚΑΠΗ Παπάγου - Χολαργού 

Πιάνο: Μιμή Ρουφογάλη, Φροίξος- Διονύσιος Μόρτζος
Φαγκότο :Σπύρος Κωστής 

Τραγούδι: Κωνσταντίνος Καρυώτης, Εύα Κονδύλη, Τάσος Κουσουλέντης και Ρόζυ Λινάκη

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού 2016
.




Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου για 6η συνεχόμενη χρονιά θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής, επιχειρώντας να γεμίσει για μια ημέρα την πόλη με ήχους και μουσικές! 

Μουσικά σχήματα από την πόλη, σχολικά συγκροτήματα, πολλή ροκ και ρέγγε, καλλιτέχνες από την Αθήνα και τον Άγ. Δημήτριο, θα βρίσκονται την Τρίτη 21 Ιουνίου, στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, από τις 7 το απόγευμα, για να γιορτάσουν μουσικά την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού! 

Αναλυτικά φέτος συμμετέχουν τα συγκροτήματα: 
Εν κατακλείδι - (ελληνικό rock) 
No Fake Bone - (blues - rock) 
Line Out - (rock) 
Ganzi Gun - (heavy rock) 
Periklis Biskinis (B·SkiNny) - (reggae - rock) 



ΕΜΣΤ – ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΕΛΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

21 Ιουνίου 2016 | Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) > Ν. Κόσμος - Κουκάκι

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και τις παράλληλες εκδηλώσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην ευρύτερη περιοχή και τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, που θα περιλαμβάνουν συναυλία στη στάση του μετρό Συγγρού - Φιξ, από τους σπουδαστές του Όπερα Στούντιο της ΕΛΣ, με έργα σύγχρονης μουσικής καθώς και παράσταση σύγχρονου χορού στον υπαίθριο χώρο ανάμεσα στις οδούς Συγγρού και Καλλιρρόης, από τους σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στη σύγχρονη μουσική δημιουργία στο δώμα του ΕΜΣΤ. 

Η συναυλία θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από σύγχρονες όπερες του 20ου και του 21ου αιώνα (Σοστακόβιτς, Προκόφιεφ, Κουμεντάκη, Θεοδωράκη κ.α.) που θα ερμηνεύουν μονωδοί της ΕΛΣ συνοδεία πιάνου ή μικρού μουσικού συνόλου. 

Είσοδος ελεύθερη.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν και θα γίνει με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν με αυστηρή σειρά προτεραιότητας για συγκεκριμένο αριθμό θεατών. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων