Πριν φύγεις...

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις καθημερινά τα νέα από τα medlabgr.blogspot.com

Η εγγραφή αφορά το newsletter του medlabgr.blogspot.com - Το email σου δεν θα δοθεί ποτέ σε τρίτους και δεν θα χρησιμοποιηθεί για άλους λόγους!

728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

6/6/16

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΙΑΤΡΩΝ

Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2016
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε κάθε περίπτωση παράβασης μετά από ενδελεχή έλεγχο, δύναται να επιβάλει πρόστιμο στους παραβάτες μέσω της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, να προβεί σε άρση της συνταγογράφησης, να καταγγείλει αζημίως τη σύμβαση, να ενημερώσει τους Ιατρικούς Συλλόγους για άσκηση πειθαρχικών ποινών, κλπ. Αυτό οφείλει να πράξει και όχι να επιδίδεται σε φιέστα περιπτωσιολογίας και κατασυκοφάντησης του ιατρικού κόσμου.

Παραθέτουμε στοιχεία που καταδεικνύουν την πραγματικότητα όσον αφορά τα αποτελέσματα ελέγχου:

Το 2013, οι ιατροί πλήρωσαν με ιδιωτικούς πόρους και έλαβαν πορίσματα ελέγχου από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, με μεσοσταθμική εξαίρεση δαπανών της τάξεως του 0,5-1%, μικρό ποσοστό στο σύνολο των εξυπηρετούμενων ασφαλισμένων.
Στις 08/09/2015, ο τέως Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εξέδωσε μία ανακοίνωση για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, καθιστώντας σαφές ότι "ο αριθμός των ιατρών στους οποίους έχει επιβληθεί ποινή μέχρι 3 μήνες για συνταγογράφηση φαρμάκων είναι πολύ μικρός σε σχέση με το σύνολο των ιατρών που συνταγογραφούν για τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ". 

Τέλος, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ενημερώθηκε επίσημα και δημόσια από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ότι η εξαιρούμενη δαπάνη για το μήνα Ιανουάριο του 2016 είναι 11.200 ευρώ σε σύνολο 6 εκατ ευρώ περίπου, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 0,15% των δεδουλευμένων επισκέψεων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου    Χρήστος Παπασιδέρης

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΙΑΤΡΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.