Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων σε υποθέσεις που εμπλέκεται το Δημόσιο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων σε υποθέσεις που εμπλέκεται το Δημόσιο

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας άλλαξε τον τρόπο των κινητοποιήσεών τους και πλέον συνεχίζουν με στοχευμένες δράσεις.

Δίκες των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του ΕΟΠΥΥ όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ είναι ενάγων ή αιτών ή ανακόπτων.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα στην Αθήνα αποφάσισε και άλλαξε τον τρόπο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της (αποχή) και από 18 Ιουνίου 2016 και μετά προχωράει σε στοχευμένες κινητοποιήσεις 5 σημείων.


Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της η Ολομέλεια αποτίμησε τα δεδομένα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου και κατέληξε ότι η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί έως και τις 17 Ιουνίου 2016 με το ισχύον πλαίσιο χορήγησης αδειών και από 18 Ιουνίου 2016 και μετά με στοχευμένες δράσεις αποχής σε :

1.Διοικητικές υποθέσεις φορολογικές, τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής).

2.Ποινικές υποθέσεις, φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές.

3.Εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής).

4. Εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή εταιρειών διαχείρισης και απόκτησης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή) και

5. Δίκες των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του ΕΟΠΥΥ όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ είναι ενάγων ή αιτών ή ανακόπτων.

Ακόμη, αποφασίστηκε να προσφεύγουν οι δικηγόροι στο ΣτΕ κατά των διοικητικών πράξεων (υπουργικών κ.λπ. αποφάσεων), που πρόκειται να εκδοθούν κατ' εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου, προκειμένου να διαγνωστεί δικαστικά η αντισυνταγματικότητά του («προσβολή των εκδοθησόμενων κανονιστικών πράξεων ενώπιον του ΣτΕ, και υποστήριξη των δικηγόρων κατά την άσκηση ατομικών ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ενώπιον των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων κατά ατομικών πράξεων»).

Τέλος, αποφασίστηκε αποχή των εμμίσθων δικηγόρων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων, κ.λπ.).



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων