Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με το WWF στον Εθνικό Κήπο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με το WWF στον Εθνικό Κήπο

Η 5η Ιουνίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το WWF θα τη γιορτάσει αυτήν την Κυριακή στον Εθνικό Κήπο με μουσικές εκδηλώσεις, ακροβατικά, yoga και ομαδικά παιχνίδια.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, «ο δήμος της Αθήνας έχει δώσει τα τελευταία χρόνια προτεραιότητα σε δράσεις που αφορούν το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, όπως η “Ανθεκτική Αθήνα” (100 Resilient Cities), το σχέδιο δράσης για την Κλιματική Αλλαγή (C40), το σχέδιο για την αντιμετώπιση καυσώνων, η απογραφή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η ενίσχυση του πρασίνου σε πλατείες, λόφους και άλση, οι νέες δενδροφυτεύσεις, η κατασκευή πράσινων δωμάτων σε σχολεία και η μεταφύτευση, στην πόλη, αιωνόβιων ελαιόδεντρων».
Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 10.00 μέχρι τις 15.00 της Κυριακής, και προσκαλούνται παιδιά και ενήλικες να συμμετάσχουν σε μία σειρά από δράσεις με «πράσινο χαρακτήρα».
Οι δράσεις περιλαμβάνουν μάθημα yoga και τρέξιμο μέσα στον Κήπο για όσους αγαπάνε την άσκηση σε ανοιχτό χώρο, ομαδικά παιχνίδια από τα παλιά για όλη την οικογένεια, παιχνίδια εξερεύνησης στον Εθνικό Kήπο, ακροβατικά, ανάγνωση παραμυθιών, ξεναγήσεις πέριξ και μέσα στον κήπο αλλά και δύο μουσικές εκπλήξεις από την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μια συναυλία στο πράσινο από τα Σκληρά Καρύδια.
Ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος του προγράμματος WWF «Καλύτερη Ζωή», τονίζει ότι αυτό που θέλουν είναι αυτή η εκδήλωση «να είναι η αρχή της επανασύνδεσής μας με τους χώρους πρασίνου. Να νοιαστούμε περισσότερο, να περνάμε περισσότερο χρόνο εκεί, να τους φροντίζουμε καλύτερα και να διεκδικήσουμε τη βελτίωσή τους».
«Το πράσινο στις πόλεις δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση για καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής. Για αυτόν τον λόγο εξάλλου δημιουργήσαμε την εφαρμογή WWF GreenSpaces, με την οποία οι πολίτες μπορούν να πάρουν το πράσινο στα χέρια τους», τονίζει ο Αχιλλέας Πληθάρας.
Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας του WWF Ελλάς για το πράσινο των πόλεών μας, «Το πράσινο στα χέρια μας», με βασικό εργαλείο σε την δωρεάν εφαρμογή για κινητά WWF GreenSpaces. Στο πλαίσιο της καμπάνιας το WWF απηύθυνε και κάλεσμα σε δημοτικές αρχές, σχολεία και ομάδες πολιτών ανά την Ελλάδα να αναλάβουν «πράσινες δράσεις», ώστε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος να αποτελέσει μια μέρα γιορτής για το πράσινο σε όλη τη χώρα. Εορταστικές δράσεις στο πράσινο θα αναλάβουν και οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Λάρισας, Σερρών, Τρικάλων, Κέρκυρας, Τρίπολης, Βέροιας και Θερμαϊκού.


Διαβάστε επίσης

10 στοιχεία για την πρόληψη ασθενειών μέσω ενός υγιούς περιβάλλοντος. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων