3η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

3η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού

Στην 3η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στο Ζάππειο Μέγαρο, προς τιμήν της Ελληνικής Διασποράς παρέστη ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ και ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, στην οποία μετείχαν διακεκριμένοι Έλληνες Ομογενείς  και εκπρόσωποι  από το χώρο της πολιτικής, της εκκλησίας, της ιατρικής και του πολιτισμού.
Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «His Majesty the Greek Immigrant» ήταν αφιερωμένη στον Έλληνα και στην Ελληνίδα της διασποράς απ’ όλη την υφήλιο και είχε σκοπό να καταδείξει και να αναδείξει την πορεία και την εξέλιξη του διεσπαρμένου ελληνισμού, καθώς και να προωθήσει τη σύνδεσή του με την πατρική γη.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ απένειμε τιμητική διάκριση στον Medical Doctor Hionis D. Marinos, που τιμήθηκε μαζί με άλλους διαπρεπείς Έλληνες του Εξωτερικού για τη συμβολή τους με τη δραστηριότητά τους σε ποικίλους επαγγελματικούς τομείς καθώς και στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην επιστημονική πρόοδο και τη ανθρώπινη ευημερία.

Στο επιχειρηματικό Forum που ακολούθησε τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών,  με στόχο τη γνωριμία και την ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα στους διαπρεπείς Έλληνες Ομογενείς και στο Ελληνικό επιχειρείν, ο κ. Πατούλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στους χιλιάδες Έλληνες που αναγκάστηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης να μεταναστεύσουν σε χώρες του εξωτερικού και απηύθυνε κάλεσμα στον απόδημο Ελληνισμό να στηρίξει την Εθνική προσπάθεια για μια νέα Ελλάδα.      

«Εμείς πιστεύουμε στην εποικοδομητική συνεργασία και στην ενδυνάμωση των σχέσεων με τους Έλληνες της Ομογένειας. Πιστεύουμε στην ενότητα των δυνάμεων είτε εντός, είτε εκτός της χώρας και από τις θέσεις ευθύνης που υπηρετούμε θα συμβάλουμε ώστε η σχέση της μητέρας Πατρίδας με τον Απόδημο Ελληνισμό να δυναμώσει και να γίνει πιο εποικοδομητική.
Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης δοκιμάζεται σκληρά, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει, όπως έχει μάθει να βγαίνει πάντα νικήτρια στα δύσκολα.
Σε αυτή την πορεία της εθνικής αναγέννησης και αναδημιουργίας χρειαζόμαστε εσάς, τους ομογενείς μας. Σας θέλουμε δίπλα μας προκειμένου να ευοδωθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας.
H Ελλάδα θα πάει προς το μέλλον ενώνοντας τις δυνάμεις του απανταχού Ελληνισμού. Η κεντρική εξουσία θα πρέπει από την πλευρά της να δώσει δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες της ομογένειας .»
         
Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε έκθεση με εξαιρετικά σπάνιο φωτογραφικό υλικό, παλαιότητας και 120 χρόνων, όπου καταγράφονται με τρόπο ρεαλιστικό σκηνές από το ταξίδι και την καθημερινότητα των Ελλήνων μεταναστών στις χώρες υποδοχής.  
Τα πρόσωπα που τιμήθηκαν στη 3η συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού είναι:
Ζάππας Ευάγγελος, Εθνικός Ευεργέτης, Φόρος Τιμής για τα 151 χρόνια από το θάνατό του Antypas Sotiris, ex President of Hellenic Congress of Quebec and of Canadian Hellenic Congress
Diamataris Antonios, Publisher, Director “National Herald” New York
Essaris James, CEO, “Metropolitan Parking”
Floros Nikos, Sculptor
Dr. Gouletas Dame Evangeline, Chairman and CEO, Skyline Equities
Hadjidemetriou Tonis, Historian-Author
Dr. Hionis D. Marinos, Medical Doctor
HRH CROWN PRINCESS KATHERINE OF SERBIA
Konstantinidis M Konstantinos, MD, PhD, FACS, Adjunct Professor of Surgery, Ohio State University, USA. Chairman, Dept. of General, Bariatric, Laparoscopic & Robotic Surgery, Athens Medical & Pediatric Center.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων