870 εκατ. σε προμηθευτές νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ και παράταση συμβάσεων παρόχων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

870 εκατ. σε προμηθευτές νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ και παράταση συμβάσεων παρόχων



Ο κ. Πολάκης εισηγήθηκε τροπολογία του υπουργείου Υγείας με την οποία μεταξύ άλλων εξοικονομήθηκαν, όπως είπε, πέντε εκατ. ευρώ μόνο από την τιμολόγηση των φίλτρων τεχνητού νεφρού.

Ποσό 870 εκατ. ευρώ θα δοθεί έως το τέλος του έτους σε προμηθευτές των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα καπνικά προϊόντα.



Ο κ. Πολάκης εισηγήθηκε τροπολογία του υπουργείου Υγείας με την οποία μεταξύ άλλων εξοικονομήθηκαν, όπως είπε, πέντε εκατ. ευρώ μόνο από την τιμολόγηση των φίλτρων τεχνητού νεφρού.


Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των προμηθευτών υγείας ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι θα δοθούν 570 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές νοσοκομείων και 300 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές του ΕΟΠΥΥ. Είναι «ένεση 900 εκατ. σε ρευστό», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης και εκτίμησε ότι «έως το τέλος του χρόνου αυτά τα 900 εκατ. θα έχουν 'γεννήσει' άλλα 3 δισ. ευρώ».


«Όσο και αν φωνάζουν κάποιοι, όσο και αν παρουσιάζουν το αφήγημα της καταστροφής, σήμερα η κατάσταση στην υγεία σε σχέση με πέρυσι τον Οκτώβριο είναι σαφώς καλύτερη. Το σύστημα ισορροπεί. Η υγεία περνά σε νέα σελίδα», τόνισε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «Κάποιους τους πείραξε το νοσοκομείο της Σαντορίνης, ένα νοσοκομείο που ήταν έτοιμο επί πέντε χρόνια. Αυτή τη στιγμή ένα ιδιωτικό κέντρο που βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο βαράει μύγες. Ας τους ενοχλεί».


naftemporiki.gr


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων