Πριν φύγεις...

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις καθημερινά τα νέα από τα medlabgr.blogspot.com

Η εγγραφή αφορά το newsletter του medlabgr.blogspot.com - Το email σου δεν θα δοθεί ποτέ σε τρίτους και δεν θα χρησιμοποιηθεί για άλους λόγους!

728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

1/7/16

Μίχαλος: παράδοξο να καλπάζει η ανεργία και οι εργοδότες να μη βρίσκουν εργαζόμενους.

Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2016
Η Ελλάδα μπορεί να κατέχει το ρεκόρ της ανεργίας τόσο στο σύνολο του πληθυσμού όσο και στους νέους αλλά το παράδοξο που συμβαίνει είναι οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να βρουν κατάλληλο προσωπικό.


Την ώρα που η ανεργία τους νέους μεταξύ 15-24 ετών βρίσκεται σταθερά στο 50%  έξι στις δέκα επιχειρήσεις δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη σύνδεσης της απασχόλησης με την κατάρτιση επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.


Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Τομέας Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., αναφέρθηκε στα ευρήματα της έρευνας  της ManpowerGroup για το 2015, σύμφωνα με τα το 50% των εργοδοτών δεν μπορεί να βρει εργαζόμενους.


Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, είναι το υψηλότερο που καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια, κατά τα οποία διεξάγεται στη χώρα μας η συγκεκριμένη έρευνα. Είναι κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με το 2014 και κατά 21 μονάδες υψηλότερο σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, που βρίσκεται στο 38%.


Σύμφωνα με τους εργοδότες, η δυσκολία αυτή μεταφράζεται σε μειωμένη ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα, μειωμένη ικανότητα ανταπόκρισης στις ανάγκες των πελατών, μειωμένη δημιουργικότητα και καινοτομία.
Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δυσκολεύονται οι επιχειρήσεις να βρουν προσωπικό; Είναι κυρίως η έλλειψη απαιτούμενης εμπειρίας και η έλλειψη τεχνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων.


Οι θέσεις εργασίας στις οποίες εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα εύρεσης προσωπικού είναι οι επαγγελματίες πωλητές, τα υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά και οι εξειδικευμένοι τεχνίτες, οι εργάτες και οι χειριστές μηχανημάτων.


Τι σημαίνει αυτό: έχουμε, από τη μία, ανθρώπους με υψηλά τυπικά προσόντα, αλλά χωρίς τις κατάλληλες επαγγελματικές δεξιότητες, ώστε να ενταχθούν στην αγορά. Κι έχουμε ταυτόχρονα έλλειψη σε θέσεις που μέχρι πρότινος αντιμετωπίζονταν ως «δεύτερης κατηγορίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και επισημαίνει ότι στο πρόβλημα αυτό πρέπει να δοθεί λύση, αν θέλουμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα εξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση.


Ένας δρόμος, τον οποίο δεν θα πάψουμε ποτέ να δείχνουμε, είναι η αποτελεσματικότερη σύνδεση της ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης με τον κόσμο της παραγωγής.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Μίχαλος: παράδοξο να καλπάζει η ανεργία και οι εργοδότες να μη βρίσκουν εργαζόμενους. Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.