Ιατροί απλήρωτοι από τον Ιανουάριο / Φεβρουάριο αδυνατούν να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ιατροί απλήρωτοι από τον Ιανουάριο / Φεβρουάριο αδυνατούν να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες



Δελτίο τύπου ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ

Περίπου 8 – 10% των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για έναν ή και τους δύο πρώτους μήνες του έτους, παρά τις εξαγγελίες περί του αντιθέτου.

Οι υπέρογκες υποχρεώσεις τρέχουν, η γραφειοκρατία γιγαντώνεται, οι διευθύνσεις αλλάζουν, οι «συνδετήρες» πολλαπλασιάζονται και οι «παρκαρισμένες» ενστάσεις πλέον αποκτούν ηλεκτρονικό χαρακτήρα ( «κούρεμα» γιατί δεν ανοίγει το αρχείο pdf ή jpeg !!! ).

Από τα χρήματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μόνο 3% (29 εκ) προς το παρόν, προορίζονται για την αποπληρωμή των ιατρών και παρόχων της ΠΦΥ.

Ευκολότερη η ανεύρεση εικονικού Pokemon παρά πραγματική πληρωμή του ΕΟΠΥΥ στους λογαριασμούς των ιατρών.

Κατόπιν των ανωτέρω, κοινοποιείται εξώδικη διαμαρτυρία επαναλαμβανόμενης επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ με αφετηρία από 01/08/2016.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης







ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ

Του Πανελληνίου Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ», που εδρεύει στην Αθήνα (Κηφισίας 18) και εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ

Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας», που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής  (Αποστόλου Παύλου 12) και εκπροσωπείται νόμιμα


ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα (Αριστοτέλους 17)


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και κινητοποιήσεις μας, εσείς επανειλημμένα επιδεικνύετε πλήρη αδιαφορία ως προς την υποχρέωσή σας να καταβάλετε έγκαιρα στους ιατρούς τις νόμιμες και συμφωνημένες αμοιβές τους. Αντίθετα επιδεικνύετε ιδιαίτερη σπουδή και μέριμνα προκειμένου να λάβουν τις αμοιβές τους άλλοι προμηθευτές υγείας του Οργανισμού σας όπως π.χ. οι φαρμακοποιοί, στους οποίους αυτήν την στιγμή καταβάλλετε τις αμοιβές του μηνός Απριλίου 2016, ενώ ακόμα δεν έχετε εξοφλήσει ολοσχερώς τις αμοιβές των ιατρών Ιανουαρίου 2016, οφείλετε αμοιβές μηνός Φεβρουαρίου 2016 και καθίστανται στις 1.8.2016 ληξιπρόθεσμες οι αμοιβές μηνός Μαρτίου 2016 (λόγω παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών), έναντι των τελευταίων δε ουδέν έχετε καταβάλει . 
Επιπρόσθετα με απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιό σας στις 11.7.2016 για την 4η τροποποίηση του προϋπολογισμού 2016 του Οργανισμού σας, ποσό έκτακτης επιχορήγησης ύψους 270.000.000 ευρώ, που εδόθη στον Οργανισμό σας για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών σας, κατευθύνθηκε ολόκληρο για την πληρωμή οφειλών από φαρμακευτική περίθαλψη και ούτε ένα ευρώ δεν εδόθη για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Οργανισμού σας προς τους ιατρούς, εδραιώνοντας έτσι σε όλους πλέον την πεποίθηση, ότι μεροληπτείτε συστηματικά εις βάρος των ιατρών προς όφελος άλλων συμφερόντων. 
Επειδή η καθυστέρηση καταβολής των αμοιβών έστω και ενός μηνός δημιουργεί ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα στα μέλη μας, διότι ανατρέπεται πλήρως ο οικονομικός προγραμματισμός τους και αδυνατούν έτσι να ανταποκριθούν στις πάγιες και ανελαστικές δαπάνες τους.
Επειδή επιδεικνύετε την άνω συστηματική και πάγια πλέον παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας, στην οποία οι ιατροί-μέλη μας οφείλουν να επιδείξουν την εξίσου συστηματική και πάγια αντίθεσή τους και νόμιμη διεκδίκηση των σχετικών δικαιωμάτων τους.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την άνω συστηματική και πάγια παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας και
- ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, εφ’εξής σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής των οφειλών σας προς τους ιατρούς-μέλη μας μέχρι την δήλη ημέρα, κατά την οποία αυτές καθίστανται ληξιπρόθεσμες, ως δήλη ημέρα δε ορίζεται η 1η.8.2016 ειδικά για τις οφειλές του μήνα αναφοράς Μαρτίου 2016 (λόγω παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών), η 1η.9.2016 ειδικά για τις οφειλές του μήνα αναφοράς Απριλίου 2016 (λόγω παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών) και από τον μήνα αναφοράς Μάϊο 2016 και για κάθε μήνα αναφοράς εφ’εξής, η 21η ημέρα του τέταρτου μήνα, που τον ακολουθεί, τα μέλη μας θα απέχουν από την διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους σας με κάλυψη της σχετικής δαπάνης από εσάς και θα αξιώνουν την καταβολή της πλήρους αμοιβής τους από τους ασφαλισμένους, αρχής γενομένης από την επομένη της δήλης ημέρας εκάστου μήνα αναφοράς κατά την άνω διάκριση και μέχρι την καταβολή από εσάς των αμοιβών, που αφορούν τον οικείο μήνα αναφοράς, η δε αποχή αυτή θα λαμβάνει χώρα δυνάμει της παρούσας και χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας αυτήν στην περί επιδόσεως έκθεσή του.

Πάτρα, 1 Ιουλίου 2016
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων