Συνελήφθη στην Τουρκία καθηγήτρια Ιατροδικαστικής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συνελήφθη στην Τουρκία καθηγήτρια Ιατροδικαστικής


Συνελήφθη στην Τουρκία η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Sebnem Korur Fincanci. Αιτία της συλλήψεώς της φέρεται ότι είναι η συμμετοχή της στη φιλοκουρδική εφημερίδα «Ozgur Gundem» η οποία και θεωρήθηκε ως τρομοκρατική προπαγάνδα. Η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής κρατείται από τις 20 Ιουνίου στις κλειστές γυναικείες φυλακές του Bakırkοy.
Η Sebnem Korur Fincanci είναι Καθηγήτρια και Διευθύντρια Ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης καθώς και Πρόεδρος της επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. Η Καθηγήτρια είναι γνωστή για το επιστημονικό και ανθρωπιστικό της έργο στα θέματα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα στα θύματα των βασανισμών. Εδώ και 25 χρόνια αγωνίζεται για την προστασία και επανένταξη στην κοινωνία ανθρώπων που έχουν υποστεί βασανισμούς στην Τουρκία ή και παγκοσμίως. Έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων.    
Όπως είναι γνωστό η Τουρκία ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει υπογράψει μεταξύ άλλων την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών και την Οικουμενική Διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτές οδηγούν την Τουρκική Κυβέρνηση να προασπίζει και όχι να απαγορεύει την ελευθερία της έκφρασης. Την προηγούμενη εβδομάδα η Διεθνής Ιατροδικαστική Ακαδημία εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ιατροδικαστικής που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία, το οποίο υπέγραψαν εκατοντάδες ιατροδικαστές από όλο τον κόσμο.
Με αφορμή το γεγονός ο Πρόεδρος της ΕΙΕ Γρηγόρης Λέων δήλωσε: «Εκ μέρους όλων των Ελλήνων ιατροδικαστών ζητάμε από την Τουρκική Κυβέρνηση να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία της έκφρασης. Ευχόμαστε η συνάδελφος και Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Sebnem Korur Fincanci να απελευθερωθεί άμεσα έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το επιστημονικό και ανθρωπιστικό της έργο». 


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων