Σήμερα το βράδυ, Tango Acropolis 2016 στο Καλλιμάρμαρο, με δωρεάν είσοδο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σήμερα το βράδυ, Tango Acropolis 2016 στο Καλλιμάρμαρο, με δωρεάν είσοδο

2η Συνάντηση Tango για την ανθρωπότητα
Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων της ανεξαρτησίας της Αργεντινής και με μια ιδέα αφιερωμένη στην ανθρώπινη ενότητα μέσω της αγκαλιάς του Τango, ενός χορού που αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα έκφρασης και επικοινωνίας, το Tango Acropolis, ένας ετήσιος θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2011 στην Αθήνα, παρουσιάζει φέτος ένα εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων στο Καλλιμάρμαρο και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Δύο χώρες, η Ελλάδα και η Αργεντινή, ενώνουν δύο πολιτιστικές κληρονομιές (όπως τις όρισε η Unesco) το Tango και την Ακρόπολη.
Σημείο συνάντησης, το προαύλιο του Παναθηναϊκού Σταδίου, η είσοδος του διαχρονικού πολιτιστικού συμβόλου της πόλης που από τα αρχαία χρόνια φιλοξενεί την ευγενή άμιλλα του νου και του σώματος. Το Σάββατο, 9 Ιουλίου ο προαύλιος χώρος θα μεταμορφωθεί σε μια τεράστια πίστα χορού για όλους τους λάτρεις του tango, ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές ή απλά θεατές. Θα είναι ένας εορτασμός και μια πολιστιστική γέφυρα των δύο χωρών με συστατικά στοιχεία, το χορό, τη μουσική και τους ανθρώπους.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από τη ζωντανή μουσική της πενταμελούς ορχήστρας "Evocation" που θα μας παρασύρει σ’ένα ταξίδι αισθήσεων από τα μυστηριακά, σκοτεινά tango του Piazzolla μέχρι τα χαριτωμένα vals και τις σπιρτόζικες milongas της "χρυσής εποχής", αλλά και πολλών άλλων καλλιτεχνών.
Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό στάδιο), Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου
Σάββατο 09 Ιουλίου 2016, ώρα: 21:00
Είσοδος ελεύθερη

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων