45ο Φεστιβάλ Βιβλίου - Ζάππειο 2016 (2-18/09/2016) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

45ο Φεστιβάλ Βιβλίου - Ζάππειο 2016 (2-18/09/2016)


Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες του στο Ζάππειο από τις 02 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016, προσκαλώντας φιλαναγνώστες κάθε ηλικίας. 

Το Φεστιβάλ Βιβλίου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες πλουτίζει την πολιτιστική ζωή της πρωτεύουσας και κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία σε όσους αγαπούν το βιβλίο, εκδότες – συγγραφείς – αναγνώστες, να συναντηθούν και να μοιραστούν ιδέες και συναισθήματα. Παράλληλα, επιδιώκει τη συνεργασία φορέων της Αθήνας με σκοπό η έκθεση βιβλίου να αποτελέσει όαση πολιτισμού, αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε φλέγοντα, χρόνια ή επικαιρικά, ζητήματα που απασχολούν όλους. 

Με φόντο τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να παρακολουθήσουν τις κεντρικές εκδηλώσεις που συνθέτουν το φεστιβάλ, αλλά και οι ποικίλες δράσεις (θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.).

Το αφιέρωμα της 45ης διοργάνωσης είναι «50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον Πολιτισμό».

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Η Δημόσια Τηλεόραση ως παράγοντας Πολιτισμού. Γενικότερη αναφορά στην ιστορική και θεματολογική της διαδρομή των 50 χρόνων.
  • ΕΡΤ και Ελληνική Κοινωνία. Αλληλεπίδραση και αλληλοδιαμόρφωση.
  • Αρχείο ΕΡΤ: Η Δημόσια Τηλεόραση ως μέσο αποτύπωσης, ανάδειξης και διάσωσης της ιστορικής και πνευματικής μας κληρονομιάς.
  • Το θεατρικό έργο στη Δημόσια Τηλεόραση. Αντί σκηνής, η οθόνη.
  • Τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το βιβλίο, ως πνευματικό αλλά και καταναλωτικό αγαθό.
  • Τηλεοπτικές Διασκευές Βιβλίων.
  • Η μουσική στην Δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός ακροατής, ένα καλός αναγνώστης.
  • Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Σαίξπηρ (400 χρόνια από το θάνατό του) και στον Λόρκα (80 χρόνια από το θάνατό του).
  • Θα πραγματοποιηθεί, ακόμη, τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά.
Τα επίσημα εγκαίνια της φετινής γιορτής βιβλίου θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: 
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30
Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 – 23:00
Κυριακή: 11:00 – 22:30

Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων