Πριν φύγεις...

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις καθημερινά τα νέα από τα medlabgr.blogspot.com

Η εγγραφή αφορά το newsletter του medlabgr.blogspot.com - Το email σου δεν θα δοθεί ποτέ σε τρίτους και δεν θα χρησιμοποιηθεί για άλους λόγους!

728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

20/8/16

Πώς θα πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σάββατο, Αυγούστου 20, 2016
Τα ταμεία του Δημοσίου έχουν ανοίξει ήδη από τον Ιούνιο και αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά για τους επόμενους 17 μήνες, με στόχο να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ιδιώτες και προμηθευτές, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία Ελλάδας - δανειστών. Παράλληλα επιταχύνονται οι διαδικασίες για την επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ αλλά και για την καταβολή των εφάπαξ στους συνταξιούχους δημόσιους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τον Ιούνιο οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διαμορφώθηκαν στα 5,9 δισ. ευρώ, ενώ στα 1,3 δισ. ευρώ διαμορφώνονται τα χρέη από τις επιστροφές φόρου. Από αυτά, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν χρέη 3,1 δισ., τα νοσοκομεία 1,1 δισ., τα υπουργεία 666 εκατ. και οι ΟΤΑ 340 εκατ. ευρώ.
Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου πληρώθηκαν χρέη ύψους 1,1 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών μέχρι το τέλος του έτους θα δοθούν για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου συνολικά 3,5 δισ. ευρώ και άλλα 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2017.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους», θα εξοφληθούν κατά προτεραιότητα:
1. Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ ύψους 1,68 δισ. ευρώ. Οι οφειλές αφορούν χρέη για νοσηλεία σε δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς.
2. Οι οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων ύψους 1,14 δισ. ευρώ, σε διάφορους προμηθευτές και κυρίως σε φαρμακευτικές εταιρίες.
3. Οι οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για την καταβολή των εφάπαξ και των μερισμάτων σε 60.000 δικαιούχους συνταξιούχους, που περιμένουν να πληρωθούν από το 2013.
4. Οι οφειλές των ΟΤΑ ύψους 340 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και εργολάβους.
5. Οι οφειλές 700 εκατ. ευρώ του υπουργείου Οικονομικών για την επιστροφή φόρων εισοδήματος αλλά και επιπλέον 180 εκατ. ευρώ για επιστροφές ΦΠΑ.
6. Οι οφειλές Νομικών Προσώπων του Δημοσίουύψους 650 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις, προμηθευτές και μελετητές.
7. Θα δοθούν επίσης 180 εκατ. ευρώ σε εξαγωγείς και 80 εκατ. ευρώ για την εξόφληση οφειλών από έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι πληρωμές θα γίνονται με υπουργική απόφαση, μετά από αξιολόγηση του σχετικού αιτήματος, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα διαφθοράς.
Σημειώνεται ότι η καταβολή των οφειλομένων θα γίνεταιαφού προηγηθεί συμψηφισμός χρεών που έχουν οι ιδιώτες προς το Δημόσιο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Πώς θα πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.