Ο ΕΟΠΥΥ προχωρά το σχέδιο εξορθολογισμού των πληρωμών του Οργανισμού προς τους παρόχους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο ΕΟΠΥΥ προχωρά το σχέδιο εξορθολογισμού των πληρωμών του Οργανισμού προς τους παρόχους

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τηρώντας το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ο ΕΟΠΥΥ προχωρά το σχέδιο εξορθολογισμού των πληρωμών του Οργανισμού προς τους παρόχους, σε συνεργασία και με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας.
Ειδικότερα, υλοποιείται πρόγραμμα πληρωμών προς Φαρμακευτικές Εταιρείες και Νοσοκομεία.
• Ήδη, μέσω του ειδικού προγράμματος για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους, των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, έχει εκταμιευθεί ποσό 270 εκατομμυρίων ευρώ, στις Φαρμακευτικές Εταιρείες.
• Από τον μήνα Σεπτέμβριο θα προχωρήσουν επιπλέον πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση ληξιπροθέσμων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και σε άλλους παρόχους, μειώνοντας ισόποσα τις οφειλές του Οργανισμού.
• Αναφορικά με τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα νοσοκομεία Ειδικού Καθεστώτος, ο ΕΟΠΥΥ έχει προχωρήσει ή προγραμματίσει πληρωμές ύψους 166,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Αύγουστο 2016.
Παράλληλα, συνεχίζεται η εκκαθάριση υποβολών των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, έως την 24η Αυγούστου 2016 ενταλματοποιήθηκαν προς πληρωμή υποβολές δαπανών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου - Μαρτίου διαφόρων κατηγοριών παρόχων. Ενδεικτικά:
• Από 95,6% (Ψυχιατρικές Κλινικές, Κλινικές κλειστής νοσηλείας) έως και 100% (Πολυϊατρεία, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης – Μονάδες Τεχνητού Νεφρού) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Ιανουάριο 2016.
• Από 85,4% (Κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης, κλειστής νοσηλείας) έως και 100% (Ιατρικές Επισκέψεις, Φυσικοθεραπευτές) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Φεβρουάριο 2016.
• Αντίστοιχα για τον Μάρτιο 2016 εξελίσσεται η διαδικασία έκδοσης ενταλμάτων και πληρωμών για όλες τις κατηγορίες των παρόχων του ΕΟΠΥΥ. Ειδικότερα έχουν αποζημιωθεί ή εκδοθεί εντάλματα πληρωμών σε ποσοστά από 50,7% έως και 86,8% ανά κατηγορία παρόχων.

• Για τον Απρίλιο 2016, η έναρξη των ενταλματοποιήσεων και πληρωμών αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.


Ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτ. Μπερσίμης δήλωσε σχετικά: «Με την ανάληψη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, είχαμε θέσει ως κύριο στόχο τον εξορθολογισμό των πληρωμών προς τους παρόχους μας. Δουλεύουμε μεθοδικά προς αυτό το σκοπό και όπως διαφαίνεται από την εξέλιξη του προγράμματος πληρωμών με συνέπεια. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας καθώς και την ενδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας της κοινωνίας μας». 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων