Ο ΙΣΑ με επιστολή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτα να διερευνηθούν οι συνθήκες υγιεινής στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο ΙΣΑ με επιστολή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτα να διερευνηθούν οι συνθήκες υγιεινής στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων

Την παρέμβαση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, για τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών, μετά τις εικόνες ντροπής που κατακλύζουν τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο της χώρας, οι οποίες αποτυπώνουν τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας, ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με σημερινή επιστολή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Με τον όποια το καλεί να παρέμβει προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η δημόσια υγεία όσο και η υγεία των ανθρώπων που φιλοξενούνται. Καθώς όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει οι συνθήκες αυτές δημιουργούν κινδύνους εξάπλωσης σοβαρών μολυσματικών ασθενειών, όπως η ελονοσία, που πιστεύαμε ότι είχαν εξαλειφθεί στην Πατρίδα μας.


Ειδικότερα στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:
"Το πλέον χαρακτηριστικό  παράδειγμα αφορά στις εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου πραγματικά η κατάσταση είναι δραματική, χωρίς να έχει υπάρξει καμία απολύτως αντίδραση από τις αρμόδιες κρατικές αρχές.
Επίσης, πληροφορούμεθα από Δημάρχους όλης της χώρας ότι οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων που έχουν δημιουργηθεί στα όρια τους δεν είναι αποδεκτές. Οι συνθήκες αυτές σας είναι άλλωστε γνωστές από το έγγραφο του Αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Καθηγητή κ. Μπένου, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά η κατάσταση καθώς και η ανάγκη να κλείσουν άμεσα κάποιοι από τους χώρους αυτούς.
Ο Ι.Σ.Α., εδώ και πολλούς μήνες, έχει δημοσίως, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, επισημάνει τόσο τις άθλιες συνθήκες διαμονής των προσφύγων, όσο και τους κινδύνους που οι συνθήκες αυτές εγκυμονούν για τη Δημόσια Υγεία, τον τοπικό πληθυσμό και τους πρόσφυγες.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η Κεντρική Εξουσία δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, αφού πέραν των χθεσινών εξαγγελιών από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των ψεκασμών, δεν ανακοινώθηκε καμία άλλη ουσιαστική παρέμβαση.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να μην υπάρχει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία αντιμετώπισης ζητημάτων, όπως αυτό που έχει αναδειχθεί στην περίπτωση του Ελληνικού. "
Επίσης ζητείται από τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ , στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να προχωρήσει στη διερεύνηση των συνθηκών που επικρατούν σήμερα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, καθώς και να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία και η υγεία των ανθρώπων που σήμερα ζουν εκεί.
"Έχουμε όλοι μας ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, τους πολίτες και τους πρόσφυγες να διαφυλάξουμε όχι μόνον την υγεία τους, αλλά και την ίδια την αξιοπρέπεια τους", καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων