Έκθεση –καταπέλτης για υπό κατάληψη δημόσιο κτίριο, αποκαλύπτει ένα ακόμα “Νταχάου” για πρόσφυγες στην “καρδιά” της Αθήνας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έκθεση –καταπέλτης για υπό κατάληψη δημόσιο κτίριο, αποκαλύπτει ένα ακόμα “Νταχάου” για πρόσφυγες στην “καρδιά” της Αθήνας



Γ.Πατούλης: «Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την ανοχή που επιδεικνύουν σε παραβατικές συμπεριφορές, που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία των προσφύγων, όσο και  τη Δημόσια υγεία»


Μια ακόμα υγιεινομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας, αποκαλύπτει νέα  έκθεση-καταπέλτης των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας ,η οποία αποτυπώνει τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, που τελεί υπό κατάληψη από «αλληλέγγυους», οι οποίοι έχουν μεταφέρει εκεί πρόσφυγες και μετανάστες .

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύει το  vimaonline, η κατάσταση  αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την υγεία των προσφύγων, όσο και για τη δημόσια υγεία, καθώς τα λύματα πλημμυρίζουν τους  δρόμους γύρω από το υπό κατάληψη κτίριο και αποτελούν εστία μόλυνσης για όλη την περιοχή.

Παρά το  γεγονός ότι οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας δεν μπήκαν στο κτίριο,  καθώς τελούσε υπό κατάληψη  η εικόνα που αποτυπώνεται για την γύρω  περιοχή είναι τραγική.

Ειδικότερα στην Έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Στην όδό  Εβάνς υπήρχε μεγάλη ποσότητα στάσιμων κι δύσοσμων υδάτων τα οποία έρεαν σε όλους του γύρω δρόμους με αποτέλεσμα να γίνεται δυσχερής η παραμονή μας στην περιοχή. Επιπλέον λόγω των στάσιμων υδάτων υπήρχε μεγάλος αριθμός από κουνούπια τα οποία επιβαρύνουν τον περιβάλλοντα χώρο, επιτείνοντας το πρόβλημα Δημόσιας υγείας που έχει δημιουργηθεί. Αναφορικά με το πίσω ακάλυπτο χώρο υπήρχε μικρή ποσότητα απορριμμάτων τα (πλαστικά και αλουμίνια κουτιά,πάνε χαρτιά)τα οποία ρίχνουν οι καταληψίες από τα μπαλκόνια του κτιρίου»

Η Έκθεση καταλήγει τονίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η  τριτοκοσμική αυτή κατάσταση για τη Δημόσια υγεία:
«Τονίζεται ότι πέραν της αισθητικής ρύπανσης η επί μακρόν παραμονή των απορριμμάτων  συμβάλλει στην επιτάχυνση διεξαγωγής αερόβιων και αναερόβιων διεργασιών (αύξηση μολυσματικού φορτίου) και στην εκδήλωση κινδύνων μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών παρουσία φορέων μετάδοσης) …Θα πρέπει να γίνει εντοπισμένη προνυμφοκτονία –εντομοκτονία ώστε να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός των ώριμων κουνουπιών τα οποία έχουν αναπτυχθεί στον περιβάλλοντα χώρο».

Με αφορμή την Έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας , ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Η σοκαριστική εικόνα που αποτυπώνεται σε μία ακόμα έκθεση των Εποπτών Δημόσιας Υγείας  για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν σε ένα δημόσιο κτίριο , στο οποίο έχουν μεταφερθεί με την ανοχή του Κράτους και ζουν  πρόσφυγες και μετανάστες,  επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από την κυβέρνηση.

Η κατάσταση στο υπό κατάληψη κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων είναι ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες που όλο αυτό το χρονικό διάστημα γίνονταν στον ΙΣΑ, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των προσφύγων και τους κινδύνους που εγκυμονούν τόσο για τους ίδιους όσο και για τη Δημόσια υγεία.
Είναι ντροπή η ανοχή και η αδιαφορία που επιδεικνύει η Κεντρική Κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό. Προσβάλλει τον πολιτισμό μας και ακυρώνει στην πράξη την εικόνα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης που έχει δείξει όλο αυτό το διάστημα ο ελληνικός λαός, στο δράμα των ανθρώπων αυτών.

Υπάρχει επίσης τεράστιο πολιτικό ζήτημα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας -η οποία μάλιστα προέρχεται από την ιατρική κοινότητα -, η οποία όχι μόνο δεν αξιοποίησε την υποδομή του πρώην νοσοκομείου Πατησίων όπως όφειλε, αλλά επέτρεψε με την ανοχή που επέδειξε να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης για όλη την περιοχή. Μάλιστα κάθε φορά που ο ΙΣΑ επιχειρούσε να επισημάνει το σοβαρό πρόβλημα και να επιστήσει την προσοχή δεχόμουν λάσπη και προσωπική επίθεση .

Πρέπει άμεσα να αλλάξει η εικόνα αυτή. Όχι μόνον στο Νοσοκομείο Πατησίων αλλά παντού , σε κάθε χώρο που φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες . Ο Ι.Σ.Α. δεν πρόκειται να σταματήσει, όσες απειλές προσωπικές κι αν δεχθώ. Ο ΙΣΑ δεν εκβιάζεται και δεν φιμώνεται . Η προσπάθειά μας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας θα είναι διαρκής.

Όσοι επιδεικνύουν ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία , θα λογοδοτήσουν.
Οι κ.κ. Π. Πολάκης και Ι. Μπασκόζος  οφείλουν να δράσουν άμεσα και να δώσουν λύση. Αν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, ας παραιτηθούν.


Από το Γραφείο Προέδρου ΙΣΑ


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων