Μειωμένες συντάξεις τέλος του μήνα λόγω της εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μειωμένες συντάξεις τέλος του μήνα λόγω της εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ

Από τις συντάξεις του Οκτωβρίου, που θα καταβληθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η επιβολή εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, το μέτρο ισχύει από την 1η Ιουλίου και «το ποσό της εισφοράς που προκύπτει, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις από 1/7/2016 θα παρακρατηθεί σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, με την πρώτη δόση να παρακρατείται μαζί με την σύνταξη του μήνα Νοεμβρίου 2016».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, το μέτρο αναμένεται να φέρει μικρές αυξήσεις ύψους 5-10 ευρώ σε όσους λαμβάνουν μία κύρια σύνταξη, αφού στο εξής η παρακράτηση θα γίνεται στο καταβαλλόμενο ποσό της κύριας σύνταξης έχοντας αφαιρέσει το ποσό που αντιστοιχεί στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων.

Για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν περισσότερες από μία κύριες συντάξεις η εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ θα υπολογίζεται στο άθροισμα των κύριων συντάξεων.

tanea.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων