728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

15/9/16

Η Bayer και η Monsanto δημιουργούν ένα Παγκόσμιο Ηγέτη στο χώρο της Γεωργίας


Η Bayer και η Monsanto ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπέγραψαν οριστική συμφωνία συγχώνευσης σύμφωνα με την οποία η Bayer θα αποκτήσει την Monsanto για 128 δολάρια Η.Π.Α. ανά μετοχή σε μια συναλλαγή σε μετρητά. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Monsanto  και της Bayer και το Εποπτικό Συμβούλιο της Bayer  ενέκριναν ομόφωνα τη συμφωνία. Με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Monsanto στις 9 Μαΐου, 2016,  ημέρα πριν από την πρώτη γραπτή πρόταση της Bayer προς τη Monsanto, η προσφορά αντιπροσωπεύει 44% premium επ’ αυτής της τιμής.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνένωση των δύο μεγάλων οργανισμών μας. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου για τον επιχειρηματικό Τομέα της CropScience  και ενισχύει την ηγετική θέση της Bayer ως μια παγκόσμια καινοτόμο εταιρεία Βιοεπιστημών με ηγετικές θέσεις στους βασικούς τομείς της, παρέχοντας σημαντική αξία για τους μετόχους, τους πελάτες μας, τους εργαζόμενους και την κοινωνία στο σύνολό της», δήλωσε ο Werner Baumann, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer AG.
«Η σημερινή ανακοίνωση είναι μια απόδειξη για όλα όσα έχουμε επιτύχει και της αξίας που έχουμε δημιουργήσει για τους ομολόγους μας στην Monsanto. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνένωση με την Bayer αποτελεί τη μέγιστη επιτακτική απόδοση για τους μετόχους μας, με τη μέγιστη βεβαιότητα λόγω ανταλλάγματος σε μετρητά», δήλωσε ο Hugh Grant, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Monsanto.

Ενισχυμένες λύσεις για τους παραγωγούς

Η συναλλαγή αυτή συνενώνει δύο διαφορετικές, αλλά ιδιαίτερα συμπληρωματικές επιχειρήσεις. Η συνδυασμένη επιχείρηση θα επωφεληθεί από την ηγετική θέση της Monsanto στον χώρο των Σπόρων και Τεχνολογίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού και την πλατφόρμα διαχείρισης κλιματικών συνθηκών , και την παράλληλη ευρεία σειρά προϊόντων Φυτοπροστασίας της Bayer με ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων και καλλιεργειών, σε όλες τις βασικές γεωγραφικές περιοχές. Ως αποτέλεσμα, οι παραγωγοί θα επωφεληθούν από ένα ευρύ σύνολο λύσεων για την κάλυψη των τρεχουσών και μελλοντικών αναγκών τους, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυμένων λύσεων σε σπόρους και τεχνολογίες πολλαπλασιαστικού υλικού, ψηφιακής γεωργίας  και φυτοπροστασίας

Η συνένωση αυτή φέρνει επίσης μαζί τις κορυφαίες δυνατότητες καινοτομίας των δύο εταιρειών και τις τεχνολογικές πλατφόρμες της Ε & Α, με ετήσιο προϋπολογισμό περί τα 2,5 δις €. Μεσοπρόθεσμα προς μακροπρόθεσμα, η  συνδυασμένη επιχείρηση θα είναι σε θέση να ενισχύσει την καινοτομία και να παράσχει στους πελάτες βελτιωμένες λύσεις και μία βελτιστοποιημένη ποικιλία προϊόντων που βασίζεται σε εμπεριστατωμένη γεωπονική πρόβλεψη υποστηριζόμενη από εφαρμογές ψηφιακής γεωργίας. Όλα τα παραπάνω αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντικά και διαρκή οφέλη για τους παραγωγούς: από βελτιωμένη προμήθεια και αυξημένη διευκόλυνση σε αυξημένη απόδοση, καλύτερη περιβαλλοντική προστασία και βιωσιμότητα.Ο κλάδος της γεωργίας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας των μεγαλύτερων προκλήσεων της εποχής μας: πώς να θρέψεις επιπλέον 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως έως το 2050, με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο. Είναι  πεποίθηση και  των δύο εταιρειών ότι η πρόκληση αυτή απαιτεί μια νέα προσέγγιση που ενσωματώνει πιο συστηματικά την εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε Σπόρους, Τεχνολογία Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Φυτοπροστασία,  συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων φυσικής προέλευσης, με βαθιά δέσμευση για καινοτομία και αειφόρες γεωργικές πρακτικές», δήλωσε ο Liam Condon, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Επικεφαλής του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας.

«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στον τομέα της γεωργίας με σημαντικές προκλήσεις που απαιτούν νέες, βιώσιμες λύσεις και τεχνολογίες που θα  επιτρέψουν  στους παραγωγούς να παράγουν περισσότερα με λιγότερα. Αυτή η συνένωση με την Bayer θα πετύχει ακριβώς αυτό– ένα μηχανισμό καινοτομίας σε συνδυασμό  με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας της Bayer τους σπόρους παγκόσμιας κλάσης της εταιρίας μας και τα εργαλεία Τεχνολογίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού  και ψηφιακής γεωργίας, θα βοηθήσει τους παραγωγούς να προσπεράσουν τα εμπόδια του αύριο.. Μαζί,  η Monsanto και η Bayer θα οικοδομήσουν πάνω  στην μακρά μας παράδοση και αντίστοιχες υψηλές επιτυχίες στον τομέα της γεωργίας, προσφέροντας πιο ολοκληρωμένες και διευρυμένες  λύσεις στους παραγωγούς» δήλωσε ο Grant.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Η Bayer και η Monsanto δημιουργούν ένα Παγκόσμιο Ηγέτη στο χώρο της Γεωργίας Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides