728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

27/9/16

Ο ΚΕ και η ΑΝ νικούν το σχολικό εκφοβισμό


Η Bayer Ελλάς, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, υποστήριξε την κυκλοφορία του περιοδικού κόμικ «Ο ΚΕ και η ΑΝ νικούν το σχολικό εκφοβισμό», μίας πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) και το Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ).

Με βασικούς χαρακτήρες τον «ΚΕ» και την «ΑΝ» το κόμικ παρουσιάζει με ένα δημιουργικό και ταυτόχρονα διδακτικό τρόπο παραδείγματα διακρίσεων λόγω φυλής, φύλου, σωματικής διάπλασης ή κάποιας ασθένειας στο σχολείο. Σκοπός της κυκλοφορίας του είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με θέματα σχολικού εκφοβισμού και η διάδοση μηνυμάτων ενάντια στο συγκεκριμένο κοινωνικό ζήτημα που βρίσκεται σε έξαρση. Η διανομή του εντύπου θα πραγματοποιηθεί μέσω του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ).


Η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς κυρία Σόνια Μουσαβερέ, τόνισε σχετικά: «Με μεγάλη μας χαρά συμβάλλαμε στην υλοποίηση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας  και ιδιαίτερης σημασίας πρωτοβουλίας. Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα φαινόμενο το οποίο, δυστυχώς, παρατηρείται όλο και περισσότερο στα σχολεία της χώρας με αποτέλεσμα ασθενείς μικρής ηλικίας να βιώνουν το συναισθηματικό βάρος της απομόνωσης και του αποκλεισμού. Μέσω της πολυετούς συνεργασία μας με το Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με αιμορροφιλία στην Ελλάδα και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους».

Η Bayer Ελλάς, αποτελεί σταθερό υποστηρικτή των προσπαθειών του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ). Η εταιρία υποστηρίζει τις δράσεις ενημέρωσης για την Αιμορροφιλία, οι οποίες κάθε χρόνο κορυφώνονται στις 17 Απριλίου, όπου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας. Παράλληλα, με την ευγενική χορηγία της Bayer Ελλάς, πραγματοποιούνται τα προγράμματα Φυσιοθεραπείας και Υδροθεραπείας που διοργανώνει ο Σύλλογος για τα μέλη του.

Από την πλευρά του o Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ), κ. Γιώργος Φιλιππίδης, δήλωσε: «Σκοπός του Συλλόγου μας είναι η με κάθε τρόπο και μέσο προαγωγή και προστασία της ζωής και της υγείας των ατόμων με αιμορροφιλία ή άλλη συγγενή κληρονομική αιμορραγική διάθεση, η πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση των δυσάρεστων συνεπειών και αναπηριών που απορρέουν από τη νόσο, η προάσπιση με κάθε νόμιμο μέσο των ηθικών και υλικών συμφερόντων των ατόμων αυτών, καθώς και η υποστήριξη και αποκατάστασή τους. Όλες οι δραστηριότητες μας, αποσκοπούν στο να φέρουμε σε πέρας το σκοπό αυτό. Πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια μας, είναι η εταιρία Bayer Ελλάς, την οποία ευχαριστούμε και για την υποστήριξη».

Με αφορμή την κυκλοφορία του περιοδικού κόμικ ο κ. Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του Κέντρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), δήλωσε: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προάγει την ελευθερία, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη μεταξύ των νέων, αξίες που αποτελούν τον πυρήνα της φιλοσοφίας του Συλλόγου μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Bayer Ελλάς υποστηρίζει τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες συμβάλλουν στην προάσπιση του δικαιώματος των νέων της χώρας μας στη ζωή».


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Ο ΚΕ και η ΑΝ νικούν το σχολικό εκφοβισμό Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.