728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

14/9/16

Παρέμβαση για να καταβληθούν τα νοσήλια στο Άσυλο Χρονίων Παθήσεων «Γαλήνη Αναπήρων Παίδων» από τον ΕΟΠΥΥ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2016
Την καταβολή των νοσηλίων στο Άσυλο Χρόνιων Παθήσεων «Γαλήνη Ανάπηρων Παιδιών» που λειτουργεί υπό την αιγίδα του φιλανθρωπικού Σωματείου «Κιβωτός Αγάπης», ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με παρέμβασή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίνη και τον Αντιπρόεδρο Τάκη Γεωργακόπουλο.
Στην επιστολή του, η οποία κοινοποιείται επίσης στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθόκαι στον αναπληρωτή του Παύλο Πολάκη, ο κ. Κατσιφάρας επισημαίνει πως το Άσυλο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αφού δεν έχουν καταβληθεί τα νοσήλια για τα περιθαλπόμενα άτομα, ενώ γίνονται και μειώσεις.
«Οι διαρκείς μειώσεις που υφίστανται οι επιχορηγήσεις των ιδρυμάτων τα τελευταία τρία έτη οδηγούν αναπόφευκτα στην υποβάθμιση και υπολειτουργία τους, με δραματικό αντίκτυπο στην υγεία και διαβίωση των περιθαλπόμενων πολιτών. Ειδικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα ιδρύματα αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα λειτουργικότητας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Γαλήνη Ανάπηρων Παιδιών» του Φ.Σ. «Κιβωτός Αγάπης» αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα στην πόλη της Πάτρας με μακρόχρονη και άοκνη παρουσία υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι πολύτιμες περιθάλποντας παιδιά με νοητική υστέρηση, τετραπληγία, παραπληγία, τύφλωση κ.α.
Δυστυχώς, όπως ενημερωθήκαμε και γνωρίζουμε αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας καθώς ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχει καταβάλει νοσήλια για τα περιθαλπόμενα άτομα αλλά προβαίνει και σε μειώσεις. Το Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου σε μία ύστατη προσπάθεια να αναδείξει το ανωτέρω θέμα, προχώρησε σε παραίτηση από την Κρατική Επιχορήγηση, η οποία δεν καλύπτει σε κανένα βαθμό τις απώλειες που προκύπτουν από τις μειώσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Οι διαρκείς μειώσεις που υφίστανται οι επιχορηγήσεις των ιδρυμάτων τα τελευταία τρία έτη οδηγούν αναπόφευκτα στην υποβάθμιση και υπολειτουργία τους, με δραματικό αντίκτυπο στην υγεία και διαβίωση των περιθαλπόμενων πολιτών. Ειδικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα ιδρύματα αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα λειτουργικότητας.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση των πολύτιμων υπηρεσιών του Ιδρύματος πρέπει να καταβληθούν τα νοσήλια και να μην υπάρξει καμία περαιτέρω μείωσή τους».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Παρέμβαση για να καταβληθούν τα νοσήλια στο Άσυλο Χρονίων Παθήσεων «Γαλήνη Αναπήρων Παίδων» από τον ΕΟΠΥΥ Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.