Δεκάδες οι επιστολές του ΙΣΑ που αγνοεί ο Υπουργός Υγείας για τις πινακίδες των ιατρείων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δεκάδες οι επιστολές του ΙΣΑ που αγνοεί ο Υπουργός Υγείας για τις πινακίδες των ιατρείων

Ο ΙΣΑ με  επιστολή στον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, εκφράζει την αγανάκτησή  του ,για το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας αγνοεί προκλητικά τις δεκάδες επιστολές που έχει αποστείλει σχετικά με την τροποποίηση της νομοθεσίας για τις πινακίδες των ιατρείων

Επιστολή στον υπουργό Υγείας  Α. Ξανθό, απέστειλε ο ΙΣΑ με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή  του, για το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας αγνοεί προκλητικά τις δεκάδες επιστολές που έχει αποστείλει σχετικά με την τροποποίηση της νομοθεσίας για τις πινακίδες των ιατρείων. Όπως επισημαίνεται παρά το γεγονός ότι ο ΙΣΑ  έχει ενημερώσει με δεκάδες επιστολές τους τελευταίους μήνες, για το θέμα ουδεμία απάντηση έλαβε.
«Επανερχόμενοι λοιπόν σας αναφέρουμε ότι παρατηρείται η απομάκρυνση των επιγραφών- πινακίδων των ιατρείων στον Δήμο Αθηναίων, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους ιατρούς μέλη μας .
Πρέπει να επισημάνουμε ότι το Δ.Σ. του ΙΣΑ, έχοντας εξετάσει κατ’ επανάληψη την πραγματική κατάσταση στον τομέα της ιατρικής ενημέρωσης και διαφήμισης και μετά από επισταμένη μελέτη της ισχύουσας νομοθεσίας τόσο στην χώρα μας όσο και σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ήδη από έτη αποφασίσει ότι καθίσταται αναγκαία η τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας περί των «επαγγελματικών πινακίδων» των ιδιωτικών φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και εν γένει των διατάξεων περί ιατρικής διαφήμισης», αναφέρεται στην επιστολή.
Ο ΙΣΑ έχει πολλές φορές ζητήσει την ενοποίηση του νομοθετικού πλαισίου για όλους τους φορείς ΠΦΥ ανεξαρτήτως νομικής μορφής, για λόγους ασφάλειας δικαίου και νομιμότητας.
«Ως εκ τούτου, ζητάμε όπως με δική σας παρέμβαση ανακληθούν όλες οι πρόσφατες πράξεις του Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες έχουν εκδοθεί σε βάρος μεμονωμένων  ιατρών που έχουν αναρτήσει επαγγελματική επιγραφή στον όροφο του ακινήτου τους», καταλήγει ο ΙΣΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ  ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων