Τα παράδοξα του αντικαπνιστικού νόμου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα παράδοξα του αντικαπνιστικού νόμου


Στους χώρους… καπνιζόντων και οι ατμιστές!
Την τελευταία και πολύ ουσιαστική για την υγεία και τη ζωή των βαρέων καπνιστών δυνατότητα για απεξάρτηση από το τσιγάρο και το κάπνισμα αποκλείει και συκοφαντεί η κυβέρνηση με τους περιορισμούς στη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι οποίοι επέρχονται με τοn νέο νόμο για τα καπνικά προϊόντα, ο οποίος ψηφίσθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από την ολομέλεια της Βουλής. 
Την νομοθετική εξομοίωση του ατμίσματος με το κάπνισμα κατήγγειλαν πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Κοινότητας Ελλήνων Ατμιστών, τα οποία ζήτησαν μεταξύ άλλων, ματαίως, να κληθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προς διάλογο, πριν ψηφισθεί ο νέος νόμος από τη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τότε τα μέλη της Κοινότητας, δεν υπάρχει παθητικό άτμισμα και, έτσι, η πλήρης και ταυτόχρονη απαγόρευση του καπνίσματος και του ατμίσματος σε κλειστούς δημοσίους χώρους θα οδηγήσει τους ατμιστές αναγκαστικά στο παθητικό κάπνισμα, αφού η μόνη δυνατότητα να ατμίσουν δημοσίως θα είναι στους χώρους καπνιζόντων!

Σύμφωνα με τους ιδίους, υπάρχουν σήμερα 6,1 εκατ. ατμιστές στην Ευρώπη, ενώ άλλα 9 εκατ. Ευρωπαίου έχουν καταφέρει, μέσω της άτμισης, να μειώσουν το κάπνισμα.

Τα μέλη της Κοινότητας Ελλήνων Ατμιστών υποστήριξαν επίσης ότι η ελληνική και η ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα παραπληροφορεί δημοσιογράφους και κοινή γνώμη σχετικά με την πραγματικότητα την οποία συνιστά το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το άτμισμα, ενώ δεν απέφυγαν ακόμη και φραστικές επιθέσεις ονομαστικά κατά της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), αλλά και των ιατρείων διακοπής του καπνίσματος...


Περισσότερο μετριοπαθής ο ερευνητής καρδιολόγος Κωνσταντίνος Φαρσαλινός ανέφερε μεταξύ άλλων στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι "στην κατάρτιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για το κάπνισμα δεν συμμετείχαν επιστήμονες οι οποίοι έχουν οι ίδιοι διενεργήσει μελέτες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο"

Του Βασίλη Βενιζέλου

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων