Η Pfizer Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με την «Ομάδα Αιγαίου» και τις «Γυναίκες στην Ογκολογία» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Pfizer Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με την «Ομάδα Αιγαίου» και τις «Γυναίκες στην Ογκολογία»

Μια αξιόλογη συμμαχία με στόχο την πρόληψη της υγείας των κατοίκων δυσπρόσιτων ακριτικών νησιών, δημιουργήθηκε αυτή τη χρονιά, με πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Hellas σε συνεργασία με την «Ομάδα Αιγαίου» και την ομάδα «W4Ο Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία».

Η συνεργασία αυτή, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο κοινής Συνέντευξης Τύπου, αφορά την υλοποίηση της «Χειμερινής Αποστολής 2016» της Ομάδας Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Οκτωβρίου 2016. Η αποστολή θα περιλαμβάνει δωρεάν εμβολιασμό κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου καθώς και ενημερωτικές δράσεις και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού στους κατοίκους ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Pfizer Hellas με δωρεά της θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα της αποστολής στα νησιά Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Αρκιούς, ενώ επιπλέον θα δωρίσει 200 13δύναμα εμβόλια κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου. Στα συγκεκριμένα νησιά υπάρχει εξαιρετική ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, καθώς τα κέντρα Υγείας είναι μη επαρκώς στελεχωμένα, ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Οι εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, μεταξύ αυτών και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές, αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις και θα δοθούν ενημερωτικές ομιλίες για τη σημασία της πρόληψης και τα οφέλη του εμβολιασμού ενηλίκων και παιδιών.

Η μακρόχρονη συνεργασία της Pfizer Hellas με την Ομάδα Αιγαίου, εξελίσσεται συνεχώς και εμπλουτίζεται με νέες δράσεις, πάντα με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των συνανθρώπων μας που κατοικούν σε δυσπρόσιτα ή ακριτικά νησιά της χώρας. Οι πρωτοβουλίες, που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια περιελάμβαναν την κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στην Αμοργό καθώς και προγράμματα δωρεάν εμβολιασμών κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου.

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas και υπεύθυνος του προγράμματος ΕΚΕ της εταιρείας, δήλωσε: «Στην Pfizer Hellas επενδύουμε σε πρακτικές που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της υγείας των συμπολιτών μας σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Συμμετέχοντας ενεργά και αναπτύσσοντας συνεργασία με σημαντικούς συμμάχους στο πλευρό μας, θέτουμε ισχυρές βάσεις στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας, ιδίως για σοβαρές ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος. Δεσμευόμαστε ότι η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα συνεχιστεί και η έννοια της προσφοράς θα παραμείνει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας».

Ο κ. Απόστολος Μπιλίρης, πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, δήλωσε σχετικά με τη φετινή δράση: «Η εξαιρετική συνεργασία με την Pfizer Hellas συνεχίζεται για ακόμη μια χρονιά, σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε πληθυσμούς ακριτικών νησιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την εταιρεία που θα βρεθεί για ακόμη μια χρονιά στο πλευρό μας και θα ανοιχτεί μαζί μας στις θάλασσες με έναν και μοναδικό στόχο, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας απομακρυσμένων συνανθρώπων μας».

Η Χειμερινή Αποστολή φέτος έχει αποκτήσει έναν ακόμη δυνατό σύμμαχο, την ομάδα «W4Ο Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία», με σκοπό την υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τη διενέργεια ενημερωτικών δράσεων και εξειδικευμένων εξετάσεων. Επιδίωξη της συνεργασίας αυτής αποτελεί η αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού των νησιών για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, με δεδομένο μάλιστα ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομάδας Αιγαίου, στα νησιά αυτά και ιδιαίτερα στην Πάτμο, παρατηρούνται σχετικά αυξημένα κρούσματα καρκίνου του μαστού, πολλά από αυτά δε, σε μεταστατικό στάδιο.

Η κ. Ελένη Λινάρδου, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομάδας «W4Ο Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία», δήλωσε με αφορμή τη συνεργασία: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες που φέτος θα συμμετάσχουμε σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία στον τομέα της πρόληψης με συμμάχους την Pfizer Hellas και την Ομάδα Αιγαίου. Είναι πολύ σημαντικό στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας να  ενημερώσουμε τις γυναίκες αυτών των νησιών για την αξία της αυτοψηλάφησης και να υλοποιήσουμε ειδικές εξετάσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου».


Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχει αναδειχθεί από τους ανθρώπους της Pfizer Hellas ως αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας, της αποστολής και της εταιρικής φιλοσοφίας. Οι κοινωνικές δράσεις που υλοποιούνται όλα αυτά τα χρόνια βασίζονται σε δυο πυλώνες. Ο πρώτος αφορά την ανάπτυξη συνεργασιών με αξιόλογους φορείς και ιδρύματα που υπηρετούν τον άνθρωπο και ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός είναι η συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων σε κοινωνικές δράσεις της εταιρείας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων