Tην περασμένη Πέμπτη, η κυβέρνηση εξίσωσε το κάπνισμα με το άτμισμα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Tην περασμένη Πέμπτη, η κυβέρνηση εξίσωσε το κάπνισμα με το άτμισμα


ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
Η Πέμπτη 8/9 θα αναδειχθεί μια μαύρη μέρα για τη δημόσια υγεία. Με την κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνη ψήφιση του νόμου για το ηλεκτρονικό τσιγάρο την περασμένη Πέμπτη, η κυβέρνηση εξίσωσε το κάπνισμα με το άτμισμα.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ Δημήτρης Πετρόπουλος «οι επιχειρήσεις μας που παράγουν και εμπορεύονται το ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες ατμιστές εκφράζουν την απογοήτευσή τους γιατί αγνοήθηκαν έγκυρες έρευνες που αποδεικνύουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% λιγότερο επιβλαβές, ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν νομοθετικά το ρόλο του στην αποτροπή του καπνίσματος, ότι η νέα νομοθεσία θέτει αυστηρές προδιαγραφές για τη κατασκευή του».
Στην Ελλάδα, χώρα με το υψηλότερο ποσοστό καπνιζόντων, που το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Δημόσια Υγεία, που ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος δεν εφαρμόζεται, η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να ασχοληθεί με το δέντρο (το άτμισμα) και να αγνοήσει το δάσος (το κάπνισμα). Αποφάσισε να αποκλείσει από τους καπνιστές το πιο αποτελεσματικό μέσο για την διακοπή του καπνίσματος (σύμφωνα με όλες τις έγκυρες έρευνες), ουσιαστικά προτείνοντας την συνέχιση του καπνίσματος αντί της αλλαγής στο άτμισμα.  
Ο ΣΕΕΗΤ θα ήθελε να τονίσει τις επιφυλάξεις που εκδήλωσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Ένωσης Κεντρώων. Επίσης θα ήθελε να επισημάνει τη σημαντική παρέμβαση του Καθηγητή κ. Κρεμαστινού που εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει μεν να περιοριστεί η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από ανηλίκους, αλλά από την άλλη πλευρά να χρησιμοποιείται ελεύθερα από ενήλικους καπνιστές, θέση με την οποία ο Σύνδεσμός μας ταυτίζεται.
Ο νόμος αυτός σύντομα θα καταργηθεί γιατί είναι αντίθετος με την κοινή λογική, την Ευρωπαϊκή Πρακτική, την Επιστήμη αλλά και την νομιμότητα, αφού ψηφίστηκε χωρίς να τηρηθεί η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, η οποία απαιτεί την πρότερη κοινοποίηση στα Κοινοτικά όργανα, κοινοποίηση η οποία δεν έγινε, παρά την επισήμανση από τα αρμόδια Κοινοτικά όργανα προς την Κυβέρνηση.

Για περισσότερες πληροφορίες
Δημήτρης .Πετρόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΕΗΤ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων