Ο Ε.Ε.Σ. ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, την ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΙΣΣΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Ε.Ε.Σ. ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, την ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΙΣΣΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

Ο Ε.Ε.Σ. ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, την ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΙΣΣΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ-ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Μήνυμα του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού
Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και αποδίδει την δέουσα τιμή στους ήρωες και τις ηρωίδες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ο Ε.Ε.Σ. προσέφερε μέγιστο εθνικό έργο προς τη μαχόμενη Πατρίδα και θυσίασε χιλιάδες εθελοντών του που έδωσαν τη ζωή τους δίπλα στους τραυματίες στα νοσοκομεία και το μέτωπο. Όλοι τους κατέχουν περίοπτη θέση ανάμεσα στους ήρωες του έπους του ΄40» τόνισε ο κ. Αυγερινός.
«Η νοσηλεύτρια-σύμβολο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δίπλα στον τραυματία στρατιώτη εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει τις νεότερες γενιές. Στο όνομα της Θεσσαλονικιάς Δέσποινας Τοπούζη, που περιέθαλπε τους τραυματίες μέσα στα αναχώματα του μετώπου και της πρωτοπόρου Αθηνάς Μεσολωρά, της θρυλικής Αθηναίας νοσηλεύτριας, τιμούμε σήμερα τις χιλιάδες αδελφές νοσηλεύτριες, που προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στον αγώνα της πατρίδας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
«Με την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κινητοποίησε τις εθελόντριες αδελφές νοσοκόμες, τους Σαμαρείτες τραυματιοφορείς, τους εθελοντές αιμοδότες του και ολόκληρο το πολυπληθές εθελοντικό δυναμικό του για να συνδράμει τον μαχόμενο στρατιώτη αλλά και να περιθάλψει τους κατοίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από τους εχθρικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Μαζί με τους ήρωες-στρατιώτες, τιμούμε και όλους αυτούς τους Ερυθροσταυρίτες αγωνιστές, που επέδειξαν ψυχικό σθένος και αυταπάρνηση στη μάχη» επισήμανε ο κ. Αυγερινός.
«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν η μοναδική οργανωμένη υπηρεσία εκείνη την εποχή. Εκπαίδευσε και απέστειλε 500 εθελόντριες αδελφές νοσοκόμες στα Στρατιωτικά νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Διέθεσε υγειονομικό υλικό αξίας 2 εκατομμυρίων δραχμών, απέστειλε 20.000 δέματα στο μέτωπο, συγκρότησε Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας και διανομής φιαλών αίματος για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών των στρατιωτικών νοσοκομείων και των χειρουργείων του μετώπου, ενώ πραγματοποίησε και εκατοντάδες επιτυχημένες μεταγγίσεις αίματος, που έσωσαν τραυματίες από βέβαιο θάνατο. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και οι τραυματιοφορείς Σαμαρείτες του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών και των 12 νεοσύστατων επικουρικών σταθμών, ατρόμητοι προέβαιναν στην άμεση περισυλλογή των τραυματιών από τα πεδία των μαχών και μετέφεραν 20.000 τραυματίες στρατιώτες με τα ασθενοφόρα στο Χειρουργείο του Σταθμού» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός και κατέληξε:

«Προσηλωμένοι στη βαριά κληρονομιά που παραλάβαμε, συνεχίζουμε σήμερα το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ακολουθώντας τα ιδεώδη εκείνων των αγωνιστών και αποδίδοντας φόρο τιμής σε όλους τους ήρωες του έπους του ΄40, οι οποίοι επέδειξαν ασύλληπτη γενναιότητα που ξεπήδησε από την ηρωική ελληνική ψυχή».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων