Ψαλιδισμένες έως 30% οι νέες κύριες συντάξεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ψαλιδισμένες έως 30% οι νέες κύριες συντάξεις

Η μέση σύνταξη με μέση αμοιβή αναμένεται να κινείται στα επίπεδα των 655 ευρώ λόγω της μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης και του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών

Μειωμένες έως και κατά 30% θα είναι οι νέες κύριες συντάξεις που θα εκδίδονται βάσει του νόμου Κατρούγκαλου περιορίζοντας τις αποδοχές των νέων συνταξιούχων με μέση αμοιβή, στα επίπεδα των 655 ευρώ.

Η μείωση αυτή, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους τα «ΝΕΑ», προκύπτει από τη νέα μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης  στο 40,7% στα 40 χρόνια ασφάλισης έναντι του 60% που προβλεπόταν στους νόμους Λοβέρδου και του 70% του νόμου Ρέππα.

Παράλληλα για τη σύνταξη θα υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές όλου του εργασιακού βίου αντί των πέντε καλύτερων από την τελευταία 10ετία που ίσχυε στο ΙΚΑ, του τελευταίου μισθού που ίσχυε στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες και του μισθού του Οκτωβρίου 2011 που ίσχυε για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Μεγάλοι χαμένοι όσοι θα συνταξιοδοτηθούν με 35ετία από όλα τα Ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα σύνταξη βάσει του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου θα είναι το άθροισμα της εθνικής (384 ευρώ από 20ετία και πάνω και 345 ευρώ στη 15ετία) και της ανταποδοτικής που υπολογίζεται με τις αποδοχές από το 2002 και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.

Τα δεδομένα αυτά αναμένεται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τα στοιχεία για τα επίπεδα διαβίωσης στην Ελλάδα όπως αυτά αποτυπώνονται στην έρευνα της Eurostat. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015 σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,7% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ, το αντίστοιχο ποσοστό επανήλθε το 2015 στα επίπεδα του 2008, δηλαδή στο 23,7% (118,8 εκατ. άνθρωποι).

Σημειώνεται ότι σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκονται μόνο η Βουλγαρία (41,3%) και η Ρουμανία (37,3). 

protothema.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων