Περισσότεροι από 3.000 σύνεδροι στο 16o PHARMA point | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Περισσότεροι από 3.000 σύνεδροι στο 16o PHARMA point


Περισσότεροι από 3.000 φαρμακοποιοί και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα επισκέφτηκαν τη μεγαλύτερη φαρμακευτική διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας, το 16ο PHARMA point, που αποτέλεσε και φέτος σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον φαρμακευτικό χώρο.
Με κεντρικό θέμα «Η ώρα της καινοτομίας στη φαρμακευτική περίθαλψη και επιστήμη», στις εργασίες του φετινού συνεδρίου δόθηκε έμφαση στον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η στροφή προς την καινοτομία για την αντιμετώπιση της κρίσης και την εξέλιξη του φαρμακευτικού επαγγέλματος στο πλαίσιο των νέων δεδομένων τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
Με τη συμμετοχή:
7 καθηγητών Πανεπιστημίου
34 ομιλητών συνολικά
και τη διεξαγωγή
2 στρογγυλών τραπεζιών για θέματα όπως:
- «Διαχείριση των ΜΗΣΥΦΑ στο φαρμακείο»
- «Σωματική και ψυχική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων – Η συμβολή του φαρμακοποιού»  
2 εκπαιδευτικών σεμιναρίων
- «Εργαστήριο Φαρμακείου»
- «Διαχείριση ασθενών στο φαρμακείο: Πεπτικό, Πόνος, Αλλεργίες, Λοιμώξεις»
Επίδειξη Α’ Βοηθειών στο φαρμακείο
η παρουσία των συνέδρων στις εργασίες του 16ου PHARMA point ξεπέρασε κάθε προσδοκία.  
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του γενικού επιθεωρητή ΣΕΥΥΠ, κ. Σταύρου Ευαγγελάτου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πεδίο παρέμβασης του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στη λειτουργία των ιδιωτικών φαρμακείων.  

Στο πλαίσιο του PHARMA point τιμήθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, αναγνωρίζοντας τόσο τη συμβολή του στην ανάπτυξη εποικοδομητικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τους φορείς υγείας, όσο και την ευαισθησία που επιδεικνύει όλα τα χρόνια στα θέματα του φαρμακευτικού κλάδου.
Επίσης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τίμησε τους διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ως αναγνώριση της εθελοντικής προσφοράς τους στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, στο πρόσωπο του προέδρου του ΕΕΣ Δρα Αντώνιου Αυγερινού.
Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης κ.κ: Σταύρος Καλαφάτης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Θεόδωρος Καράογλου, Γιάννης Δελής, Γιώργος Λαζαρίδης, Ιωάννης Σαρίδης και Αριστείδης Φωκάς, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Σταύρος Μπελώνης.
Παρέστησαν δε, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Γιάννης Ιωαννίδης και Γεώργιος Ορφανός, ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρόεδροι τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων.
Ακόμη, η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Γερακίνα Μπισμπινά πραγματοποίησε ομιλία με θέμα τη συνεργασία πολιτείας και φορέων υγείας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Το συνέδριο διοργάνωσε για 16η χρονιά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων