4ο ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ FORUM «Ελλάδα – Ρωσία: 2η χιλιετία φιλικών σχέσεων» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

4ο ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ FORUM «Ελλάδα – Ρωσία: 2η χιλιετία φιλικών σχέσεων»

1 και 2 Νοεμβρίου 2016
Ζάππειο Μέγαρο

Υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσίας
και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα
  
ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
POMMEL HOLDINGS INC.

Το Ίδρυμα Άγιου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», η Ελληνορωσική Λέσχη «Διάλογος» σε συνεργασία με την Pommel Holdings Inc. και την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ), προγραμματίζουν τη διοργάνωση του 4ου Ελληνορωσικού Κοινωνικού Forum, στην Αθήνα στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2016.
Μία σημαντική πρωτοβουλία με ευοίωνες προοπτικές για την Ελλάδα κατά την παρούσα συγκυρία και υπό το φως των νέων κρίσιμων καταστάσεων. Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016.

Θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Κοτζιάς και άλλοι επίσημοι.

Στόχος του Forum είναι να συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιγξη των διαχρονικών σχέσεων με τη Ρωσία, τόσο σε πολιτιστικό και διπλωματικό επίπεδο όσο και στο φλέγον θέμα της οικονομικής συνεργασίας, λόγω της παγκόσμιας ύφεσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία σήμερα.

Δεδομένων των ραγδαίων εξελίξεων που συντελούνται καθημερινά, μια πληθώρα θεμάτων προσφέρονται για κατάθεση και ανταλλαγή απόψεων στην τράπεζα ενός ζωντανού και εποικοδομητικού διαλόγου, ο οποίος θα συμβάλλει θετικά στις μεταξύ των δύο χωρών σχέσεις μέσα στην Ευρώπη και στον σύγχρονο κόσμο ευρύτερα, ενισχύοντας παλαιούς δεσμούς και τροφοδοτώντας αμφότερες τις πλευρές με νέες ιδέες. 

Οι τρεις προηγούμενες συναντήσεις,  συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής, πολιτικής, ακαδημαϊκής και δημοσιογραφικής κοινότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρωσία.
Ανώτατοι  πολιτικοί λειτουργοί των δύο χωρών, διακεκριμένοι επιστήμονες, επιχειρηματίες, εκκλησιαστικοί παράγοντες και λοιποί εκπρόσωποι, κατά τομείς ενδιαφέροντος και δράσης και από τις δύο χώρες, συνέβαλαν με την παρουσία και συμμετοχή τους στην επιτυχία των εργασιών των Forum.

Το 4ο Ελληνο-Ρωσικό Κοινωνικό Φόρουμ έχει τις ακόλουθες θεματικές Συνεδρίες.  

Συνεδρία 1:
«Ελλάδα –Ρωσία – Ευρώπη: οι παραδόσεις της συνεργασίας και η κοινή ιστορική τύχη»
 Συνεδρία 2:
«Η σημασία των Ορθοδόξων παραδοσιακών αξιών στο σύγχρονο κόσμο»
 Συνεδρία 3:
 «Η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και ρωσικών πανεπιστημίων»
 Συνεδρία 4:
«Γεωπολιτική δυναμική στην Ανατολική Μεσόγειο»
 Συνεδρία 5:
«Ενεργειακή συνεργασία: βάση της μακροχρόνιας  και αμοιβαίας επωφελούς  σχέσεως»

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και τη φορά αυτή, οι εργασίες του Φόρουμ θα πλαισιωθούν από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες κλασσικής μουσικής,  εκθέσεις βυζαντινής αγιογραφίας και εκθέσεις φωτογραφίας.

Πιστεύουμε ότι και αυτή η διοργάνωση θα συμβάλει θετικά στην προώθηση των στόχων της Ελλάδας για ανάκαμψη και ανάπτυξη και σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις θα κρίνατε απαραίτητες. 


Με εκτίμηση,

H ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ίδρυμα Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου                                                 Sergey Golovin
Ελληνορωσική Λέσχη «Διάλογος»                                                           Θεόδωρος Ιγνατιάδης                                  
Κέντρο Ευρωπαϊκών  Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας»          Δρ Μαίρη Μαρούλη-Ζηλεμένου

                              

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων