728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

27/10/16

Δωρεάν 840 ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων σε Φούρνους και Λειψούς από την Ανοιχτή Αγκαλιά

Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2016
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ
ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 14ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Συνεχίζοντας το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης «Υποστηρίζουμε τη ζωή» με συνέπεια και ευθύνη, κυρίως όμως με σεβασμό στον άνθρωπο και στις ιδιαιτερότητες του τόπου, στο χρονικό διάστημα 11 έως 17 Οκτωβρίου 2016, οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της Ανοιχτής Αγκαλιάς επισκέφθηκαν τους Φούρνους και τους Λειψούς, με τη σύμπραξη του ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ.
Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στα ακριτικά νησιά, διενήργησαν τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες, όπου πραγματοποίησαν πάνω από 840 ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων.

Εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Φούρνων
Στο νησί των Φούρνων εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο στη δημιουργία του οποίου συνέβαλαν οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής Ανοιχτή Αγκαλιά.
Μέσα σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα με πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο απέδωσαν τιμητική πλακέτα και ανακήρυξαν την εκπρόσωπο της ομάδας της Ανοιχτής Αγκαλιάς επίτημο δημότη Φούρνων για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά της.
Το Μουσείο δημιουργήθηκε και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φούρνων Κορσεών, με πρωτοβουλία της Πάτρας Μαρκάκη και έχει στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, όπου οι επισκέπτες παίρνουν μια γεύση από την καθημερινή ζωή των κατοίκων στα τελευταία εκατό χρόνια.

14ο Ετήσιο Συμπόσιο των Λειψών
Στους Λειψούς, εκτός από το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής, πραγματοποιήθηκε και το 14ο Ετήσιο Συμπόσιο με θέμα: «Σχεδιασμός Ζωής: Προκλήσεις στη σύγχρονη οικογένεια».
Το Συμπόσιο παρακολούθησαν: ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου  Αιγαίου και τέως Δήμαρχος Μπενέτος Σπύρου, ο έπαρχος
Καλύμνου Ιωάννης Θεμέλαρος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας Λέρου, Καλύμνου και Λειψών.
Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν Βιωματικά Εργαστήρια για εφήβους  και  ενήλικες, ενώ  οι μαθητές του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου, στο πλαίσιο του προγράμματος, αποτύπωσαν μέσα από ζωγραφιές τους τα συναισθήματά τους. Στις ζωγραφιές κυριάρχησαν η χαρά, η ασφάλεια, η αγάπη και μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά. Ζωγραφιές που δηλώνουν πως πηγή χαράς και αγάπης είναι η οικογένεια!

Η εκστρατεία στους Φούρνους και τους Λειψούς έκανε τους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές,  να νιώθουν περισσότερο κοντά σε όλους αυτούς τους υπερήφανους ακρίτες κατοίκους των νησιών. Τα δώρα ψυχής που εισέπραξαν τα μέλη της Ανοιχτής Αγκαλιάς τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους και τους ευχαριστούν, όπως ευχαριστούν ιδιαίτερα και το ΓΕΝ για τη συμπαράστασή του σ’ αυτό το ατέρμονο ταξίδι!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Δωρεάν 840 ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων σε Φούρνους και Λειψούς από την Ανοιχτή Αγκαλιά Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.