Κοστολόγηση νέων εξετάσεων Όχι στον αφανισμό των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κοστολόγηση νέων εξετάσεων Όχι στον αφανισμό των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών


    Η ΠΟΣΚΕ από μηνών έχει θέσει σε όλους τους υπευθύνους το θέμα της κοστολόγησης νέων εξετάσεων και της πληρωμής τους από τον κλειστό προϋπολογισμό, που αυτόματα θα σήμαινε αύξηση του clawback και αφανισμό των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, εργαστηρίων και μικρών πολυϊατρείων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν, προς όφελος μεγάλων αλυσίδων που πλέον θα μονοπωλήσουν τον χώρο της Υγείας.
Το θέμα ετέθει και από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, ιδρυτικού μέλους της ΠΟΣΚΕ, προ μηνών και παράλληλα με Δελτίο Τύπου στις 13/10/2016 (για ΔΤ πατήστε εδώ)
Η όποια νέα κοστολόγηση εξετάσεων πρέπει να συνοδεύεται από αύξηση του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ή πληρωμή τους από ανεξάρτητο νέο κωδικό στον οποίο θα μεταφερθούν αδιάθετα χρήματα του ΕΟΠΥΥ, εκτός των ήδη υπαρχόντων κωδικών για τις εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις ύψους 302.000.000 ευρώ  και 26.100.000 ευρώ αντίστοιχα. Κάθε άλλη ενέργεια θα είναι καταστροφική για τα εργαστήρια και ιατρεία και όσοι είναι δημιουργοί τέτοιων σχεδίων ας αναλογιστούν την ευθύνη που αναλαμβάνουν έναντι των ιατρών που αφανίζονται.


Γιατί Υγεία χωρίς Ιατρούς δεν υπάρχει




ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων