Ιατροδικαστής φέρεται ότι χρέωνε υπερωρίες τους συγγενείς των θανόντων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ιατροδικαστής φέρεται ότι χρέωνε υπερωρίες τους συγγενείς των θανόντων


Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία ενημερώθηκε για την προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς, ύστερα από καταγγελία, για υπόθεση με νεκροτομές εκτός ωραρίου, που χρεώνονται έξτρα, στο εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ. Ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της «δωροδοκίας», της «υπεξαίρεσης» και της «παράβασης καθήκοντος» εις βάρος επίκουρου καθηγητή Ιατρικής του ΑΠΘ.
Ο επίκουρος καθηγητής Ιατροδικαστικής, ως επιστημονικά υπεύθυνος προγράμματος «Ταρίχευσης - Περιποίησης Νεκρών», φέρεται ότι επιδίωκε να διενεργεί νεκροτομές σε ώρες εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου, χρεώνοντας  τους συγγενείς των θανόντων με σημαντικά ποσά για την συγκεκριμένη εργασία (τη νεκροτομή ή την ταρίχευση). Μ' αυτό τον τρόπο φέρεται ότι αποκόμισε παράνομα συνολικά 70.000 ευρώ, το χρονικό διάστημα 2012- 2014.

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι ελπίζουμε ότι αυτή θα πράξει τάχιστα το καθήκον της συμβάλλοντας στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Με αφορμή το γεγονός, ενημερώνουμε όλους τους πολίτες ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις από δημόσιους λειτουργούς οφείλουν να είναι δωρεάν προς όλους. Η ΕΙΕ ενημερώνει ότι οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας για να καταγγέλλουν αντίστοιχα περιστατικά. Μόνο εντοπίζοντας και απομονώνοντας αντίστοιχες υποθέσεις οι Έλληνες Ιατροδικαστές θα συνεχίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους με αξιοπρέπεια.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων