Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση και η έκθεση φωτογραφίας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση και η έκθεση φωτογραφίας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας»



Η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση (ΧΑΚ) είναι η πιο συχνή μορφή της χρόνιας κνίδωσης (όταν η κνίδωση διαρκεί πάνω από 6 εβδομάδες) και η συχνότητά της είναι 0.5–1.0% στον γενικό πληθυσμό. Είναι 2 φορές πιο συχνή στις γυναίκες και πιο συχνά εμφανίζεται στις ηλικίες μεταξύ 20-40 ετών.

Οι ασθενείς προσβάλλονται από τη νόσο στα πιο παραγωγικά τους χρόνια και η ποιότητα ζωής τους επιβαρύνεται σημαντικά δυσκολεύοντας την καθημερινότητα τους. Η κακή ποιότητα ύπνου και ο έντονος κνησμός μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς με ΧΑΚ να παρουσιάζουν μειωμένη απόδοση στη δουλειά τους, ενώ παράλληλα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχουν από κατάθλιψη και άγχος.

Σήμερα, περίπου οι μισοί ασθενείς με κνίδωση επιτυγχάνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα με τις καθιερωμένες θεραπείες, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούν ακόμα λύση.


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κνίδωσης (1η Οκτωβρίου), η Novartis μέσω της εκστρατείας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας – Skin to live in» ενημέρωσε το κοινό για τα δερματικά νοσήματα αναδεικνύοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης με μία σειρά δράσεων στο κέντρο της Αθήνας.


Την 1η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε πάνω από 1700 άτομα για τα δερματικά μη-μεταδοτικά νοσήματα, όπως η ψωρίαση και η κνίδωση σε ειδικό περίπτερο της εκστρατείας στον πεζόδρομο της Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις που υπογράμμιζαν την απομόνωση των ασθενών με δερματικά νοσήματα. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα νοσήματα αυτά και η ενημέρωση τους για τη μη μεταδοτική τους φύση.

Την ίδια ημέρα, μέρος της πρωτοποριακής έκθεσης φωτογραφίας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» με γνωστές προσωπικότητες, καθώς και ασθενείς με κνίδωση και ψωρίαση, φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του TEDx Academy, όπου η Novartis Hellas ήταν χορηγός. Οι επισκέπτες «βίωσαν» τα συμπτώματα της κνίδωσης και της ψωρίασης μέσω ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, τα οποία τους βοήθησαν να αντιληφθούν την εμφάνιση και την ψυχολογία ενός ασθενή με χρόνιο δερματικό μη μεταδοτικό νόσημα.

Παράλληλα, η έκθεση θα φιλοξενείται στο Μέγαρο Λυκιαρδοπούλου, από 1-10 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου, μαζί με ασθενείς με ψωρίαση και κνίδωση, φωτογραφιζόμενες από την καταξιωμένη φωτογράφο Ρούλα Ρέβη.

H εκστρατεία «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας – Skin to live in» αποτελεί μία πρωτοβουλία της Novartis Hellas που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και φέρει τη στήριξη του Σωματείου Ασθενών με Ψωρίαση «Καλυψώ». Στόχος της εκστρατείας, εκτός από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, είναι η ενθάρρυνση των ασθενών να αποκαλύψουν το δέρμα τους. Κύριο μήνυμα της έκθεσης φωτογραφίας είναι η ανάγκη αποστιγματοποίησης των σοβαρών παθήσεων του δέρματος, καθώς πρόκειται για νοσήματα μη μεταδοτικά, που λόγω της λανθασμένης ή ελλιπούς ενημέρωσης μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Novartis Hellas, Φωτεινή Μπαμπανάρα: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εκστρατεία «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» για άλλη μια φορά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κνίδωσης, καταφέρνει και πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων που μοναδικό στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό, να μάθουν τα μη μεταδοτικά νοσήματα, όπως η ψωρίαση και η κνίδωση και να αγκαλιάσουν τους ασθενείς χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Η Novartis βρίσκεται πάντα κοντά στους Έλληνες ασθενείς, θέλοντας να τους προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση για μια καλύτερη ζωή».

Η έκθεση φωτογραφίας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» θα παραμείνει στο Μέγαρο Λυκιαρδοπούλου (Αμαλίας 36) μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων