Ο ΙΣΑ τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο της ιατρικής εκπαίδευσης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο ΙΣΑ τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο της ιατρικής εκπαίδευσης

Η ανάγκη να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο της ιατρικής εκπαίδευσης τονίστηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ,στα πλαίσια παρεμβάσεών του, με αφορμή το έργο των ειδικευόμενων στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» ,όπου διαπιστώθηκε ότι λόγω της έλλειψης επαρκούς στελέχωσης των εργαστηριακών τμημάτων με τεχνολόγους κατά την καθημερινή λειτουργία των εργαστηρίων ,οι ειδικευόμενοι καλούνταν να ασκήσουν τα καθήκοντα τεχνολόγων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που προσέρχονται στην εφημερία.
Ο ΙΣΑ με επιστολές του στο υπουργείο Υγείας καθώς και στη διοίκηση του νοσοκομείου τόνισε ότι «πέρα της ηθικής ή νομικής διάστασης του ζητήματος αφού η άσκηση καθηκόντων τεχνολόγων εκφεύγει του γνωστικού αντικειμένου του εργαστηριακού γιατρού ανακύπτει περαιτέρω ζήτημα αναποτελεσματικότητας αν όχι επικινδυνότητας αφού οι γιατροί δεν έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό το αντικείμενο».
Το υπουργείο Υγείας απέστειλε διευκρινιστικό έγγραφο με το οποίο καλεί την διοίκηση του νοσοκομείου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και την εκπαίδευση των ιατρών.
Ειδικότερα στο εν λόγω έγγραφο επισημαίνονται τα εξής:
«Απαιτείται η συμμετοχή στο σύνολο των ιατρικών δραστηριοτήτων του τμήματος όπου πραγματοποιείται η εκπαίδευση συμπεριλαμβανομένων και των εφημεριών ώστε ο ειδικευόμενος γιατρός να αφιερώνει στη εν λόγω πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση το σύνολο της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Προκειμένου να διαφυλαχθούν η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και το δημόσιο συμφέρον θα πρέπει να εφαρμοστεί η παραπάνω διάταξη που ορίζει την αποκλειστική ενασχόληση των ειδικευομένων ιατρών με την εκπαίδευση τους».


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων