Οι προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας από την απελευθέρωση της επιλογής υγειονομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας από την απελευθέρωση της επιλογής υγειονομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη

Στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας από την απελευθέρωση της επιλογής υγειονομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, αναφέρθηκαν οι ομιλητές, στο πλαίσιο της διημερίδας για τον Τουρισμό Υγείας που διοργάνωσε ο ΙΣΑ, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ (28-29 Οκτωβρίου).

Στις ευοίωνες νέες προοπτικές τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσει η Ελλάδα από 1-1-2017, που θα ξεκινήσει η απελευθέρωση της επιλογής υγειονομικών υπηρεσιών, στην Ευρώπη, με ανάληψη της δαπάνης από το ασφαλιστικό φορέα, αναφέρθηκαν οι ομιλητές κατά τις εργασίες της δεύτερης ημέρας της διημερίδας για τον «Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα και τις ευοίωνες προοπτικές του»,που συνδιοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ (29-30 Οκτωβρίου).
Ειδικότερα όπως επεσήμαναν οι ομιλητές, οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τίθεται σε ισχύ σε δύο μήνες προβλέπει ότι οι πολίτες θα μπορούν πλέον να επιλέγουν υπηρεσίες υγείας, σε όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούν και ο ασφαλιστικός φορέας είναι υποχρεωμένος να καλύψει τη δαπάνη.
Την στήριξη όσων αναζητούν εργασία στην Αμερική, ζήτησε από την ομογένεια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης κατά το χαιρετισμό του.
Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, αναφέρθηκε στο υψηλό επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας επισημαίνοντας τα εξής:
«Η Ελλάδα σήμερα, παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, έχει το προνόμιο να συνδυάζει την ιατρική αριστεία, με τις εξαιρετικές υγειονομικές υποδομές που διαθέτουν διεθνή πιστοποίηση και χρησιμοποιούν την πλέον σύγχρονη τεχνολογία Παράλληλα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως με αξιοζήλευτη υποδομή που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, ακόμη και του πιο απαιτητικού επισκέπτη».

Στη νέα οδηγία που προβλέπει την απελευθέρωση των υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο Νικόλαος Κουβελάς, επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικού τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster, ο οποίος επεσήμανε την ευκαιρία που αποτελεί για τους Αμερικανούς επενδυτές, η δυνατότητα να εισέλθουν στην αγορά της Ευρώπης κάνοντας τη χώρα μας οδοντιατρικό προορισμό.


Στις «επενδυτικές προτάσεις και τις προκλήσεις στον ιαματικό τουρισμό», αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης, καθηγητής Δερματολογίας και πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής ενώ το συντονισμό της διημερίδας είχε ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης.

Οι εργασίες της διημερίδας έκλεισαν με τις συγκινητικές μαρτυρίες ασθενών από την ελληνική ομογένεια που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, για το πρόβλημα της υγείας που αντιμετώπιζαν. Ανάμεσα σε αυτές ήταν τρία ζευγάρια που απέκτησαν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα, μετά πολλές αποτυχημένες προσπάθειες σε άλλες χώρες.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης παρέστη στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στην Αστόρια όπου απηύθυνε χαιρετισμό και εξήρε το υψηλό εθνικό συναίσθημα της Ομογένειας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων